Primaria Capitalei va incepe aplicarea vinietei Oxigen din luna martie, lunile ianuarie si februarie fiind pentru informarea cetatenilor si constientizare, a declarat primarul Gabriela Firea, luni, in cadrul unui comandament pentru fluidizarea traficului. Cu alte cuvinte, primarul general a decis amanarea datei de la care se va percepe taxa, noteaza Hotnews.ro.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat pe 24 octombrie, la propunerea primarului Gabriela Firea, introducerea vinietei Oxigen incepand cu 1 ianuarie 2020 pentru masinile sub Euro 4, iar masinile sub Euro 3 nu vor mai avea acces in centrul orasului. Autoturismele Euro 4 vor plati vinieta din 2021. Masinile noneuro, Euro 1 si Euro 2 nu vor mai avea voie deloc in Bucuresti, iar pentru cele Euro 3 restrictia este valabila din 2024.

Potrivit proiectului de hotarare adoptat, incepand cu data de 01.01.2020, accesul autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mica de 5 tone pe arterele din Bucuresti este restrictionat zilnic, de luni pana vineri, cu exceptia sarbatorilor legale, in intervalul 07:00-22:00, dupa cum urmeaza:

  • pentru masinile electrice, hibride sau cu norma de poluare Euro 5 si Euro 6, accesul fara restrictii pe toate arterele;
  • pentru cele cu norma de poluare Euro 3 si Euro 4, accesul este pemis pe toate strazile municipiului Bucuresti numai in urma achizitionarii unei viniete electronice Oxigen; Restrictia pentru Euro 4 se aproba din 2021.
  • pentru cele cu norma de poluare non-Euro, Euro 1 si Euro 2, accesul este interzis in Zona de Actiune pentru Calitatea Aerului (ZACA), fiind permis pentru restul arterelor din municipiul Bucuresti numai in urma achizitionarii unei viniete electronice Oxigen
  • pentru masinile sub Euro 3 vinieta va fi de 15 lei pe zi, iar pentru cele Euro 3 si 4 - 5 lei pe zi. Soferii care nu au vinieta corespunzatoare vor fi sanctionati cu amenzi de la 1.500 la 2.000 de lei. Aplicarea sanctiunilor va fi facuta atat de politisti si politisti locali, cat si de ”imputerniciti ai primarului general”.

Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri