Consilierii municipali au respins in sedinta de miercuri proiectul de hotarare prin care se solicita Guvernului sa transmita Centura Capitalei din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Transporturilor in domeniul public al Municipiului Bucuresti si administrarea Consiliului General.

Intrunind 29 de voturi pentru, 7 abtineri si 5 impotriva, proiectul nu a beneficiat de sustinerea necesara de doua treimi pentru a fi adoptat.

Conform proiectului de hotarare, solicitarea a fost formulata "pentru optimizarea transportului din Capitala" si in vederea "finalizarii lucrarilor de modernizare".

In referatul de aprobare, semnat de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, se arata ca o problema majora cu care se confrunta Capitala o reprezinta aglomeratia din trafic, generata si de lipsa unei alternative ocolitoare, "Bucurestiul fiind unul dintre putinele orase care nu are o sosea de centura la parametri de, cel putin, drum expres".

In raportul de specialitate se mentioneaza ca Bucuresti este principalul nod rutier al retelei drumurilor nationale, fiind punctul de incepere pentru trei autostrazi si noua drumuri nationale. Se mai precizeaza ca actuala Centura a Capitalei are o lungime totala de 72 de kilometri si este impartita in doua sectiuni principale: una nordica de aproximativ 40 km si una sudica de 32 km.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri