Toti operatorii de taxi vor avea obligatia sa asigure cel putin o masina adaptata transportului persoanelor cu handicap care utilizeaza fotoliul rulant, conform unui proiect de hotarare adoptat in sedinta de miercuri a Consiliului General al Capitalei.

Nerespectarea obligatiei se va sanctiona cu amenzi cuprinse intre 200 si 1.000 de lei, conform art. 100 alin (1) lit. b) din legea nr. 448/2004.

In referatul de aprobare, semnat de primarul general, Gabriela Firea, sunt invocate prevederile art. 64 din legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, potrivit carora toti operatorii de taxi au obligatia sa asigure cel putin o masina adaptata transportului persoanelor cu handicap care utilizeaza fotoliul rulant.

In referat se mai arata ca, in baza unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti, ramasa definitiva prin decizia 1.472/12.04.2018, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Primaria Capitalei este obligata sa inlature situatia de discriminare (...) si sa oblige toti operatorii de taxi sa aiba cel putin un autovehicul adaptat, "destinat exclusiv efectuarii serviciului public de transport in regim de taxi in favoarea persoanelor cu dizabilitati care utilizeaza pentru deplasare carucioare rulante electrice nepliabile".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri