Gabriela Firea a precizat ca familiile care au masini non-Euro 1 sau 2 vor fi ajutate sa-si schimbe autoturismul, in conditiile in care din 2020 accesul acestora va fi interzis in centrul Capitalei, scrie ziare.com.

"Masinile non-Euro 1 si 2 nu vor mai avea acces in centrul Capitalei, Euro 3 vor trebui sa plateasca vinieta. Aceasta este prima etapa a programului. Pentru familiile care au masini non-Euro 1 sau 2, care nu mai pot sa intre in centru - sunt si unele cazuri sociale, vom discuta cu fiecare familie in parte", aspus Gabriela Firea, la Antena3.

Potrivit primarului general, in cazul in care o familiile au doua sau trei masini, municipalitatea nu se va implica.

"Dar daca este singura masina care ajuta familia sa se deplaseze - poate au probleme sau vulnerabilitati, vom vedea cum putem sa sprijinim sa faca un buy-back si sa schimbe acea masina. Un sprijin concret pentru reinnoirea masinii", a mai spus primarul.

Vinieta Oxigen intra in vigoare de la 1 martie 2020. Astfel, proprietarii masinilor cu norme de poluare inferioare celei Euro 4 sunt obligati sa cumpere vinieta si au restrictii de a intra in zona de centru a Capitalei de luni pana vineri. 593.000 de proprietari de masini sunt vizati de aceasta masura.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri