Bolt, platforma europeana de transport la cerere, prezenta in Bucuresti, Cluj Napoca si Timisoara, a realizat un top cu cele mai populare destinatii solicitate de clientii sai, in Romania, la nivelul intregului an 2019 si de Revelion.

La nivelul intregului an, pe primul loc in preferintele utilizatorilor aplicatiei se afla Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti, acesta fiind urmat de Gara de Nord. In top se afla in continuare Iulius Mall din Cluj-Napoca, mall-ul Park Lake din Bucuresti si Aeroportul International din Cluj-Napoca.

Lungimea medie a unei calatorii cu o masina Bolt a fost in Bucuresti de 7,2 km, in timp ce in Cluj Napoca a fost de 4,6 km si in Timisoara de 4,5 km. La acest capitol, valorile din Romania se apropie de cele din Statele Unite, mai precis din New York. Majoritatea calatoriilor Bolt sunt in oras, pe distante relativ scurte.

Cele mai populare destinatii de Anul Nou

Pe baza statisticilor calatoriilor Bolt din 31 decembrie 2018, utilizatorii din Romania au apelat la serviciile de ride-hailing pentru a sarbatori Revelionul in marile piete ale oraselor. Astfel, in Bucuresti, cele mai solicitate destinatii au fost Piata Constitutiei, Romexpo si Piata Revolutiei, adica locurile in care bucurestenii se reunesc pentru a sarbatori in numar mare trecerea dintre ani, iar in Cluj Napoca si Timisoara, tot zonele centrale au fost cele mai populare locuri de sarbatoare.

La nivel european, Bolt a analizat numarul total de curse realizate in fiecare tara in timpul celor 48 de ore dintre 31 decembrie 2018 si 1 ianuarie 2019. Pe baza acestor date, a realizat un top in ceea ce priveste mobilitatea la granita dintre ani, iar Romania se afla pe locul al 8-lea.
1. Franta
2. Estonia
3. Letonia
4. Slovacia
5. Lituania
6. Polonia
7. Cehia
8. Romania
9. Portugalia
10. Croatia

Bolt, cunoscuta anterior ca Taxify, este o platforma europeana de transport. Infiintata de Markus Villig, Bolt a fost lansata in 2013. Este una dintre platformele de transport care creste cel mai repede in Europa si Africa, avand printre investitori companii precum Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital, dar si pe Taavet Hinrikus, co-fondator al TransferWise. Bolt are 30 de milioane de utilizatori inregistrati in peste 35 de tari din lume.

Sursa foto: Mihail Macri | Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri