Primaria Londra interzice masinile diesel si pe benzina pe o strada din centrul orasului, in inima districtului financiar londonez, unde vor circula numai vehicule cu emisii zero, biciclisti si pietoni. Oficialii vor decide daca masurile similare sunt potrivite si pentru alte strazi.

Vor fi facute exceptii pentru vehicule de urgenta, accesul in parcari si pentru colectarea deseurilor, scrie World Economic Forum.

Strada pe care vor circula doar masini electrice incepand din primavara se numeste Beech Street. O mare parte din aceasta se afla sub un imobil locativ.

"Reducerea drastica a poluarii aerului necesita actiuni radicale, iar aceste planuri ne vor ajuta sa eliminam aerul toxic de pe strazi”, a declarat Jeremy Simons, presedintele Comitetului de mediu al City of London Corporation.

Transportul rutier este responsabil pentru aproximativ o cincime din emisiile de gaze cu efect de sera din Marea Britanie, potrivit Oficiului National pentru Statistica Nationala. In timp ce emisiile totale de gaze cu efect de sera ale Regatului Unit au scazut cu peste 30% din 1990 pana in 2017, emisiile din transportul rutier au crescut cu 6% in aceeasi perioada, spune acesta.

Poluarea aerului este cea mai mare amenintare a mediului pentru sanatate in Marea Britanie, potrivit Public Health England. Intre 28.000 si 36.000 de decese pe an sunt atribuite expunerii pe termen lung la poluare.

Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca peste 90% din populatia globala traieste in locuri unde nivelul calitatii aerului isi depaseste limitele recomandate.

Peste 30 de orase si-au propus sa procure doar autobuze cu emisii zero incepand cu 2025 si sa stabileasca o zona majora in centru cu emisii zero pana in 2030.

De asemenea, Oslo, Madrid si Mexico City au inceput sa ia masuri pentru a interizce masinile pe combustibil pe strazi.

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera va fi, de asemenea, esentiala in lupta impotriva incalzirii globale. Public Health Anglia spune ca guvernele si autoritatile locale trebuie sa ia masuri pentru limitarea si atenuarea poluantilor atmosferici.

Sursa foto: captura Google Maps

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri