Presedintele Renault Europa, Philippe Buros, a declarat ca inginerii lucreaza la electrificarea Dacia. Brandul romanesc are nevoie de motorizari fie hibride, fie electrice. Acesta a mai spus ca masina nu are cum sa coste 10.000 de euro.

"Dacia va prelua totul de la Renault, in ceea ce priveste electrificarea, pentru ca trebuie sa electrificam acest brand, fie construind masini electrice, fie hibride,” a declarat presedintele Renault Europa, Philippe Buros, pentru Autonews Europe.

Dacia electrica va ajunge pe piata in 2021 la un pret de circa 15.000 euro si va fi de fapt modelul pe care Renault il lanseaza in China sub numele K-ZE.

Date tehnice Dacia electrica

Dacia electrica va avea un propulsor de 33 kW 45 CP, care ii va oferi o viteza maxima de 105 km/h.

Bateria litiu-ion va avea 26.8 kWh si se va putea incarca in 30 de minute pana la 80%.

Cu aceasta baterie, Dacia electrica va avea o autonomie de 271 km in afara orasului si de 350 km in oras, daca nu se va depasi viteza de 60 km/h, potrivit EVmarket.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri