China a pus pe sine primul tren autonom din lume care poate circula cu 350 de kilometri pe ora. Calea ferata pe care va rula a fost supranumita prima cale ferata inteligenta de mare viteza din lume, scrie CNN.

Tronsonul nou de cale ferata de mare viteza are 173 de km si va face legatura intre capitala tarii si orasul gazda al Jocurilor Olimpice de iarna de la Beijing 2022, Zhangjiakou. Acest segment de cale ferata scuteste timpul de calatorie la 2 ore, de la 3 ore si 47 de minute.

Chinezii au lucrat timp de 4 ani la acest segment de cale ferata care va conecta Beijing, Yanqing si Zhangjiakou, toate trei fiind orase unde se vor tine jocurile olimpice.

Sunt 30 de trenuri rapide care fac legatura zilnic dintre Beijiing si Zhangjiakou, insa doar sase sunt trenuri noi inteligente.

Biletele costa intre 11 si 33 de dolari pentru un tren obisnuit de mare viteza si intre 12 - 38 dolari pentru o calatorie cu un tren inteligent. Biletele pentru noile trenuri trebuiesc rezervate cu doua zile inaintea calatoriei.

De ce sunt numite trenuri inteligente? In primul rand pentru ca sunt echipate pentru a avea semnal 5G, lumini inteligente si 2.718 de senzori care obtin date in timp real detectand orice situatie anormala. Fiecare loc are un panou cu display cu touch si porturi de incarcare wireless.

Cu toate ca trenul inteligent este autonom, chinezii vor avea un om la bord tot timpul. Trenul poate sa porneasca singur, sa opreasca si sa ajusteze viteza in functie de limitele de viteze dintre statii.

In statii, roboti si tehnologii de recunoastere faciala vor ajuta pasagerii sa se orienteze, sa faca check-in si sa gaseasca zona de bagaje.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri