Vanzarile globale ale Renault au scazut cu 4%, in 2006

Vanzarile globale ale grupului francez Renault, care detine marcile Dacia si Samsung, au scazut cu 4% anul trecut, fiind de peste 2,4 milioane de unitati, potrivit unei declaratii comune publicate de Reanult si Nissan Motors.

Nissan Motor si Renault au anuntat ca vanzarile lor cumulate de automobile au scazut cu 3,6% in 2006, fata de anul anterior, pana la 5.911.171 de vehicule. in urma rezultatelor, cota de piata a aliantei este de 9% si aceasta isi pastreaza locul patru in clasamentul mondial al producatorilor auto, potrivit unei declaratii comune.

Vanzarile Nissan, al treilea cel mai mare producator japonez, au scazut cu 3,3%, pana la 3.477.799 unitati, iar cele ale grupului Renault, care include marcile Dacia si Samsung, au scazut cu 4%, pana la 2.433.372 masini.

Nissan este detinut, in proportie de 44,3% de Renault si detine 15% din partenerul francez. Ambele companii sunt conduse de catre directorul executiv Carlos Ghosn, potrivit NewsIn.

Alianta de opt ani a celor doua companii a fost un succes rar printre parteneriatele formate in procesul de consolidare a industriei auto in ultimii zece ani. Cu toate acestea, vanzarile au scazut, anul trecut, din cauza lipsei de produse noi din partea ambelor marci.

Nissan si Renault , care detin, in comun, cateva platforme auto, au lansat, anul trecut, mai multe modele care folosesc un motor diesel de doi litri dezvoltat in comun. Renault a montat motorul de doi litri, pe benzina, pentru prima data, pe modelul din gama Clio.

In cadrul unei alte colaborari, Renault Samsung Motors, filiala sud-coreeana a Renault, a inceput, anul trecut, sa livreze modelul SM3 sub sigla Nissan. Renault a exportat 38.000 de astfel de masini pentru Nissan, care a vandut produsul sub numele Almera, in Rusia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Top 10 cele mai căutate mașini eco în România în primele 5 luni
Setari Cookie-uri