Guvernul cancelarului Angela Merkel pregateste masuri pentru a ajuta angajatii din industria auto germana, a declarat ministrul Muncii, Hubertus Heil, pentru Bloomberg.

Hubertus Heil intentioneaza sa introduca subventii salariale de care vor beneficia producatorii auto si furnizorii lor, pentru a preveni posibilele pierderi de locuri de munca, daca scaderea activitatii in sectorul auto continua. Un mecanism similar a fost activat cu succes in timpul crizei financiare din 2008-2009 pentru a preveni concedieri masive in Germania, scrie Agerpres.

Guvernul discuta cu sindicatele si cu sefii industriei auto planurile privind sprijinirea industriei auto, care trebuie aprobate si de Parlament.

Producatorii auto din cea mai mare economie europeana s-au confruntat in 2019 cu un an dificil, deoarece incetinirea PIB-ului a coincis cu tranzitia dinspre autovehiculele echipate cu motoare cu combustie interna spre autovehiculele electrice. In plus, temerile privind escaladarea tensiunilor comerciale globale au afectat increderea in industrie.

"Sectorul auto trece printr-o faza dificila de tranzitie si are nevoie de mai multa flexibilitate pentru a raspunde incetinirii", le-a declarat miercuri reporterilor Carsten Schneider, adjunctul liderului social-democratilor in Bundestag.

Conform estimarilor Ministerului Muncii, in ianuarie 113.500 de angajati vor lucra cu program redus. In timpul crizei financiare numarul acestora ajunsese la 1,4 milioane.

Guvernul condus de cancelarul Angela Merkel si producatorii auto germani au convenit in noiembrie sa majoreze prima pentru achizitionarea de automobile electrice, in incercarea de a accelera tranzitia dinspre autovehiculele echipate cu motoare cu combustie interna spre autovehiculele electrice si a reduce emisiile poluante.

Asa-numitul "Bonus de mediu" va fi majorat pana la 6.000 de euro pentru fiecare autovehicul electric, iar industria auto va continua sa suporte jumatate din costuri, a declarat purtatorul de cuvant al cancelarului Merkel, Steffen Seibert. Aceste modificari au intrat in vigoare in noiembrie si vor fi valabile pana in 2025, a precizat Bernhard Mattes, presedintele Asociatiei Germane a Industriei Auto (VDA).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri