Procurorii DIICOT au efectuat opt perchezitii domiciliare in Bucuresti si Ilfov, in baza a trei mandate europene de ancheta emise de autoritatile franceze in cadrul unei operatiuni desfasurate simultan la nivelul a noua state din UE, intr-o cauza vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in evaziune fiscala, spalare a banilor, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale.

"In fapt s-a retinut ca, in perioada 2016 - 2018, a fost constituit un grup infractional organizat, care a actionat in ceea ce priveste falsificarea de documente si efectuarea altor manopere dolosive, pentru a evita plata taxei pe valoarea adaugata (TVA) in cadrul unor importuri de autoturisme din Germania in Franta", informeaza un comunicat al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), scrie Agerpres.

In urma cercetarilor efectuate de autoritatile franceze a rezultat implicarea in aceasta activitate infractionala a mai multor persoane fizice si juridice aflate pe teritoriul Romaniei, care, impreuna cu ceilalti membrii ai grupului infractional, au creat un carusel, prin intermediul caruia au achizitionat mai multe autoturisme de lux, preponderent din Germania si livrate direct in Franta, desi scriptic treceau prin firme de tip fantoma situate in alte state, printre care si Romania.

Potrivit DIICOT, desi pe parcursul operatiunilor, TVA nu era platita, pe baza unor declaratii completate in fals se eluda plata acesteia catre bugetul statului francez. Prejudiciul estimat in cauza este de aproximativ 12 milioane de euro.

"Cu ocazia perchezitiilor domiciliare efectuate pe teritoriul Romaniei au fost identificate si ridicate mai multe bunuri de valoare (ceasuri si bijuterii), precum si suma de 17.500 euro", arata sursa citata.

La sediul DIICOT - Structura Centrala au fost conduse in vederea audierii cinci persoane.

Suportul financiar si logistic a fost asigurat de Eurojust.

Actiunea din Romania a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul Directiei de Investigatii Criminale din IGPR, precum si jandarmilor din cadrul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Sursa foto: Krivosheev Vitaly / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri