Guvernul Orban nu vrea sa faca autostrazile Targu Neamt-Iasi si Comarnic-Brasov prin parteneriat public-privat si dezbate un proiect de anulare a procedurii.

Guvernul a dezbatut proiectul de ordonanta care vizeaza anularea procedurilor de contractare a investitiilor in parteneriat public-privat aflate in derulare la nivelul Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza, a precizat seful Cancelariei premierului, Ionel Danca.

"A fost dezbatuta in prima lectura o ordonanta simpla a Guvernului, in baza Legii de abilitare a Guvernului pentru emiterea de ordonante in timpul vacantei parlamentare, pentru modificarea ordonantei de urgenta privind parteneriatul public-privat. In acest sens, vor fi, practic, modificate atributiile si functiile Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza in ceea ce priveste procedurile de contractare a investitiilor in parteneriat public-privat, in sensul in care procedurile aflate in derulare la nivelul Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza se anuleaza", a declarat Ionel Danca, citat de Agerpres.

Seful Cancelariei prim-ministrului a explicat ca este vorba despre doua proceduri aflate in acest moment in desfasurare: procedura pentru autostrada Comarnic-Brasov si cea pentru autostrada Targu-Neamt - Iasi - Ungheni.

"Ambele propuse in mod absolut fantasmagoric de catre fostul Guvern a fi realizate in parteneriat public-privat de catre o institutie fara competente, fara expertiza in domeniu, respectiv Comisia Nationala de Strategie si Prognoza. Proiectele vor fi preluate la nivelul ministerelor de resort si vor fi in acest sens analizate pentru identificarea de solutii realizabile, realiste, de finantare in perioada urmatoare", a mai declarat Danca.

Sursa foto: MARINELA BRUMAR / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri