Porsche Romania, cel mai mare importator auto din Romania si importatorul general pentru marcile Volkswagen, Audi, Seat, Skoda si Volkswagen Autovehicule Comerciale, a vandut anul trecut 35.500 de masini, dintre care majoritatea au fost SUV-uri.

SUV-urile incluse in portofoliul marcii Seat - Arona, Ateca si Tarraco - au contribuit, de altfel, la o crestere de aproape 48% a livrarilor de masini pentru marca. Jumatate din livrarile totale de automobile Seat au avut ca obiect un model SUV.

Volkswagen si Skoda au ramas anul trecut cele mai cautate marci din portofoliul Porsche Romania, cu livrari totale de 15.155 de unitati, respectiv, 13.898 de unitati.

Evolutia marcii Volkswagen a fost sustinuta de cererea pentru SUV-uri. Pana la finalul anului marca livrase clientilor sai un total de 6.800 modele SUV, cu 51% mai mult decat in 2018. SUV-urile au acum o pondere de 45% livrarile totale Volkswagen din Romania.

Si marca Skoda si-a intregit gama de SUV-uri, o data cu startul vanzarilor pentru modelul Kamiq. Acesta completeaza prezenta marcii pe acest segment, unde mai are in oferta modelele Kodiak si Karoq.

Audi a livrat anul trecut clientilor sai 1.763 de unitati, cu o crestere a ponderii modelelor SUV. In 2019 marca a intrat, odata cu lansarea Q3 Sportback, pe un segment nou, respectiv cel al SUV-urilor coupe de mici dimensiuni.

Reteaua Porsche Romania isi desfasoara activitatea in tara prin 82 reprezentante in 29 de judete.

Porsche Romania este cel mai mare importator auto din Romania si importatorul general pentru marcile Volkswagen, Audi, Seat, Skoda si Volkswagen Autovehicule Comerciale. In cei peste 21 de ani de activitate pe piata locala, Porsche Romania a vandut peste 500.000 de masini. Compania a generat 3.500 de locuri de munca in reteaua proprie. Porsche Romania este filiala locala a Porsche Holding GmbH din Salzburg.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri