Cele mai scumpe zece masini din lume costa intre 3 milioane de dolari si 19 milioane de dolari. Aceste masini scumpe au preturi exorbitante nu doar pentru cum arata, ce dotari sau performante au, cat pentru faptul ca sunt foarte rare, fiind fabricate in editii limitate.

Iata care sunt cele scumpe autoturisme din lume, potrivit digitaltrends.com.

1. Bugatti La Voiture Noire - 19 milioane de solari

La Voiture Noire a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva in 2019. Este cea mai scumpa masina noua construita vreodata. Modelul are la baza Bugatti Chiron si este propulsat de acelasi motor de 8 litri 1.500 CP.

2. Rolls-Royce Sweptail - 13 milioane de dolari

Sweptail este un Rolls-Royce inspirat din modelele clasice ale marcii. Aproape fiecare parte a acestei masini este unica. Proiectul a durat 4 ani.

3. Bugatti Centodieci - 8,9 milioane de dolari

Centodieci, un nume care inseamna o suta zece in italiana, poarta un design mai unghiular decat alti membri ai gamei Bugatti. Emblema este pozitionata deasupra grilei in forma de potcoava, asa cum a fost pe EB110, modelul din anii 90. Caroseria ascunde o platforma partajata cu Chiron si un puternic motor W16 cu patru turbocompresoare, care livreaza 1.600 de cai putere. Bugatti a plafonat productia la 10 unitati.

4. Mercedes-Benz Maybach Exelero - 8 milioane de dolari

Desi nu este cea mai scumpa masina de pe lista, Maybach Exelero are un statut unic. Maybach a fost, de asemenea, construit in 2004. Motorul este un V12 de 700 CP.

5. Koenigsegg CCXR Trevita - 4,8 milioane de dolari

Masina este acoperita literalmente in diamante ... iar diamantele nu sunt ieftine. Pentru Trevita, producatorul suedez a dezvoltat un nou finisaj exterior numit Koenigsegg Proprietary Diamond Weave, care presupune acoperirea fibrelor de carbon cu o rasina impregnata cu praf de diamant. Motorul este un V8 de 4,8 litri 1.000 CP.

6. Lamborghini Veneno - 4,5 milioane de dolari

Acesta este numele Lamborghini ales pentru roadster-ul Aventador modificat, desigur - construit pentru a sarbatori 50 de ani. Veneno este rapid si asta nu ar trebui sa fie o surpriza. Motorul V12 are 740 CP. Modelul accelereaza in 2,9 secunde pana la 100 km/h.

7. Lamborghini Sian - 3,6 milioane de dolari

Sian este o editie limitata la 63 de unitati la nivel mondial. Este primul model hibrid al companiei. Si nu este un hibrid obisnuit. Motorul electric este o unitate de 48 de volti. Motorul electric contribuie cu doar 34 de cai putere la cei 819 CP ai lui Sian. Modelul accelereaza in 2,8 secunde pana la 100 km/h.

8. W Motors Lykan Hypersport - 3,4 milioane de dolari

Lykan Hypersport are faruri incrustate cu bijuterii si un interior science-fiction. Modelul are un motor de 3,7 litri 770 CP. Pana la 100 km/h accelereaza in 2,8 secunde.

9. Bugatti Veyron by Mansory Vivere - 3,4 milioane de dolari

Imbunatatit de Mansory, acest Veyron are 1.200 de CP.

10. Ferrari Pininfarina Sergio - 3 milioane de dolari

Sergio este un Ferrari 458 Spider cu o caroserie si un interior complet nou. Are un motor V8 de 4,5 litri 562 CP.

Surse foto: Shutterstock, captura YouTube, Companiile, Wikimedia Commons

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri