Michael Schmidt, proprietarul Automobile Bavaria, unul dintre primii oameni de afaceri romani din capitalism, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 415 milioane euro din comertul cu autoturisme noi, masini rulate si camioane. Fata de 2018, MHS Holding a avut o crestere de 12%.

Livrarile MHS Holding (Automobile Bavaria, MHS Truck & Bus, MHS Motors, Bavaria Mobility, Schmidt Automobile, Schmidt Premium Cars si MHS Automotive), au atins in anul 2019 cifra totala de 8.693 vehicule, reprezentand toate marcile comercializate de catre grupul de companii.

In Romania, MHS Holding a vandut 4.693 unitati, automobile noi si rulate vandute prin dealerii Automobile Bavaria, precum si autocamioane si autobuze vandute prin MHS Truck & Bus. Cifra de afaceri inregistrata de companiile din Romania in 2019 a crescut cu 8 % fata de anul anterior, ajungand la 260 milioane euro.

Automobile Bavaria, a inregistrat o crestere cu 18% a vanzarilor de automobile BMW in Romania, cu 3.147 unitati livrate, noi si second hand. Printre modelele cu cele mai bune vanzari s-au remarcat: BMW X5 (412 unitati), BMW i3 (135 unitati) si MINI Hatch (113 unitati). Din gama automobilelor plug-in hybrid s-au vandut 38 automobile BMW si 27 MINI, urmand ca anul acesta BMW Group sa lanseze mai multe modele cu acest tip de motorizare pe piata.

Vanzarile de automobile rulate s-au situat la nivelul anului 2018, cu aproape 1.400 de automobile BMW si MINI livrate in Romania.

Cele 12 locatii din cadrul retelei Automobile Bavaria au inregistrat anul trecut peste 63.000 de intrari in centrele BMW & MINI Service, cu o crestere de aproximativ 3,5 mil. euro fata de anul 2018.

Cu o crestere de 25% a vanzarilor in anul 2019, Rolls-Royce Motor Cars Munchen a depasit performantele anului 2018. In ceea ce priveste operatiunile de service, Rolls-Royce Motor Cars Bucuresti a inregistrat cifre record, odata cu cresterea pietei produselor de lux din regiune. Aproape tot parcul auto Rolls-Royce din tara a trecut pragul service-ului din Bucuresti, pentru operatiuni de intretinere.

“Avem clienti din toata regiunea, preponderent din Bulgaria, Moldova sau Serbia. Am primit recent inclusiv o vizita din Tbilisi, Georgia. O masina trimisa special la noi pentru revizie si lucrari de mentenanta. Clientii Rolls-Royce calatoresc des, au proprietati in mai multe tari” a mai declarat Michael Schmidt.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri