Michael Schmidt, omul de afaceri care a adus brandul BMW in Romania in urma cu 25 de ani, vrea sa se extinda pe piata din Austria cu un complex auto pentru masini rulate. Locatia aleasa pentru noul centru auto este in apropiere de granita cu Ungaria.

"Vrem sa dezvoltam business-ul in Austria. Avem acolo de gand sa incepem anul acesta sa creem un hub de vanzari de second-hand, pentru autoturisme si camioane. Am gasit deja si o locatie, intre aeroportul din Viena si granita cu Ungaria. Vrem ca in martie sa incepem activitatea", a declarat Michael Schmidt, presedinte MHS Holding si Rolls-Royce Motor Cars Munchen & Bucharest.

In Austria, MHS Automotive, a vandut anul trecut 211 masini noi si rulate, care au adus companiei o cifra de afaceri de 19 milioane euro.

Schmidt, unul dintre primii oameni de afaceri romani din capitalism, spune ca piata auto din Romania s-a schimbat, clientii isi schimba mai des masinile.

Diferentele dintre Romania si Germania incep sa dispara

"Daca in urma cu 25 de ani, se achizitiona masina pe o viata, acuma sunt multi clienti care isi schimba masina dupa 2 ani de zile dupa ce iese din garantie. Si asta sigur ca contribuie si la volum. Creste volumul, dar si viteza stocurilor pe care le au dealerii", a precizat Michael Schmidt.

Pe piata din Germania, Michael Schmidt Gruppe a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 136 de milioane de euro, dupa ce a livrat 4.000 de masini noi si rulate.

Anul acesta, omul de afaceri a lansat o noua platforma de vanzari online, OnlineAuto24.ro, pentru a impulsiona livrarile de masini din toate brandurile reprezentate.

“Pe langa digitalizarea accelerata a tuturor domeniilor de activitate, anul acesta urmarim extinderea capacitatii de service in majoritatea locatiilor BMW cu pana la 30% si analizam atent oportunitatea de a deschide noi locatii de service. De asemenea, luam in calcul si extinderea retelei de service MINI si BMW Motorrad,” a declarat Georg Pfeffer, CEO Automobile Bavaria.

Printre cele mai scumpe modele pe care le va aduce in gama anul acesta compania sunt doua modele Rolls-Royce: versiunea Black Badge a lui Cullinan si noul model Ghost.

MHS Holding a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 415 milioane euro din comertul cu autoturisme noi, masini rulate si camioane. Fata de 2018, MHS Holding a avut o crestere de 12%.

Livrarile MHS Holding (Automobile Bavaria, MHS Truck & Bus, MHS Motors, Bavaria Mobility, Schmidt Automobile, Schmidt Premium Cars si MHS Automotive), au atins in anul 2019 cifra totala de 8.693 vehicule, reprezentand toate marcile comercializate de catre grupul de companii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri