Porsche Taycan, una dintre cele mai rapide masini din lume, cu un timp de acceleratie pana la 100 km/h de 2,8 secunde, a fost lansat pe piata din Romania. Pretul de pornire este de 110.000 euro cu TVA.

Modelul de top, Porsche Taycan Turbo S costa de la 190.800 euro cu TVA. Patru moduri de conducere le vor oferi soferilor senzatii tari: „Range”, „Normal”, „Sport” si „Sport Plus”.

Sedanul electric ofera o autonomie de peste 400 de km (WLTP) si are cel mai rapid port de incarcare, fiind singurul autoturism plug-in construit in tehnologia de 800 de volti.

Taycan va putea fi comandat in una dintre cele patru versiuni de putere: Taycan Turbo S (761 CP), Taycan 4S (530 CP), Taycan 4S Plus (571 CP), Taycan Turbo (680 CP).

Porsche intentioneaza sa investeasca mai mult de 6 miliarde euro in mobilitatea electrica pana in 2022, care vizeaza atat hibrizii plug-in, cat si vehicule complet electrice. Compania si-a dublat cheltuielile planificate anterior pentru electromobilitate de la aproximativ 3 miliarde euro la peste 6 miliarde de euro.

Aproximativ 500 de milioane de euro vor fi utilizate pentru a dezvolta modelele si versiunile din gama Taycan. Porsche va investi, de asemenea, aproximativ un miliard de euro in electrificarea si hibridizarea gamei de produse existente, sute de milioane in extinderea unitatilor de productie si aproximativ 700 milioane de euro in noi tehnologii, tarifarea infrastructurii si mobilitatea inteligenta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri