Constructorul auto german Volkswagen a propus suma de 830 milioane de euro pentru a pune capat unei actiuni colective in justitie demarata de clientii germani care vor sa obtina despagubiri in urma scandalului Dieselgate.

Un numar de peste 400.000 de cetateni germani care detin automobile Volkswagen, reprezentanti de asociatia consumatorilor VZBV, incearca sa obtina despagubiri de la producatorul auto pentru scaderea valorii automobilelor lor, dupa ce a iesit la iveala ca vehiculele lor sunt mai poluante decat transmite VW, potrivit Agerpres.

In pofida ofertei facute de Volkswagen nu s-a ajuns la un acord din cauza "revendicarilor exagerate" cu privire la onorariile avocatilor care reprezinta asociatia consumatorilor VZBV. Aceasta a demarat ceea ce constituie prima actiune colectiva in justitie desfasurata vreodata in Germania.

"Volkswagen si VZBV au ajuns la un acord cu privire la o solutionare amiabila in valoare de aproape 830 milioane de euro. Aceasta solutie corecta pentru clienti a esuat numai pentru ca avocatii VZBV au insistat pentru o plata de 50 milioane euro pentru munca lor in ajungerea la aceasta intelegere", a informat Volkswagen intr-un comunicat.

Volkswagen, cel mai mare constructor auto mondial, a recunoscut in 2015 ca a utilizat un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Dupa izbucnirea acestui scandal, Volkswagen a promis miliarde de dolari pentru a-i despagubi pe detinatorii de autovehicule diesel din SUA. Insa, pana acum, Volkswagen a refuzat sa adopte o masura similara pentru cele 8,5 milioane de vehicule din Europa implicate in acest scandal, din cauza diferentelor existente in legislatie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri