Inmatricularile de autoturisme noi in Europa (UE plus Marea Britanie si tarile EFTA) au scazut cu 7,4% in ianuarie 2020, comparativ cu perioada similara din 2019, arata datele publicate marti de Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Datele statistice sunt valabile pentru cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Marea Britanie si tarile din Asociatia Europeana a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia.

Un numar de 1,13 milioane de autoturisme au fost inmatriculate luna trecuta in Europa, comparativ cu 1,22 milioane in ianuarie 2018.

Conform ACEA, declinul pietei auto europene a fost determinat de schimbarile legislative majore anuntate de unele state din UE, conditiile economice globale si incertitudinile cauzate de iesirea Marii Britanii din UE.

In ianuarie, piata auto din Romania a inregistrat o scadere de 10,5%, fiind inmatriculate 12.489 autoturisme, fata de 13.952 vehicule in perioada similara din 2019. Lituania a raportat un avans de 35,1% luna trecuta.

Cele patru mari piete din UE au inregistrat scaderi in ianuarie, astfel: minus 13,4% in Franta, minus 7,6% in Spania, minus 7,3% in Germania si minus 5,9% in Italia, arata datele ACEA.

Vanzarile de autoturisme noi in Europa au urcat cu 1,2% in 2019, cea mai dinamica piata auto fiind cea din Lituania, unde inmatricularile de autoturisme noi au inregistrat un avans de 43,2% in ritm anual, urmata de piata din Romania, care a raportat o expansiune de 23,4%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri