Toyota lansează în România două hibride noi, RAV4 Plug-in Hybrid și Yaris hibrid. Noile modele vor fi disponibile în a doua jumătatea a anului.

Prima versiune Toyota RAV4 Plug-in Hybrid, cu o putere totală a sistemului de 306 CP, poate accelera de la zero la 100 de km/h în doar 6,2 secunde, depășind oricare dintre rivalii săi cu motoare convenționale.

Noul RAV4 Plug-in Hybrid are peste 130.000 de comenzi înregistrate de la momentul lansării, începutul lui 2019, dintre care peste 115.000 vor circula în Europa de Vest în versiune hibridă.

“Tehnologia hybrid plug-in este o evoluție naturală a tehnologiei noastre hibride și un mijloc important pentru a ajuta la reducerea suplimentară a emisiilor în viitor. De la introducerea primului Prius în 1997, Toyota Motor Corporation a vândut peste 14 milioane de vehicule hibride în întreaga lume, din care 2,5 milioane în Europa”, a declarat Edit Târcolea, general manager al Toyota România, parte a grupului britanic Inchcape.

Despre noul Yaris

Noul model Yaris aduce în premieră filosofia Toyota New Global Architecture (TNGA) în cadrul segmentului de mașini compacte, odată cu debutul noii platforme GA-B și al noului sistem hibrid ajuns la generația a patra.

Toyota a redus lungimea totală a noului Yaris cu 5 mm și, în același timp, a mărit ampatamentul cu 50 mm, asigurându-se că mașina este agilă, dar și ușor de condus și de parcat în oraș. Sistemul hibrid este dotat cu noul motor pe benzină Dynamic Force de 1.5 litri, cu trei cilindri și ciclu Atkinson. La fel ca în cazul versiunilor cu patru cilindri de 2.0 și 2.5 litri, tehnologia Dynamic Force beneficiază de îmbunătățiri care reduc frecările interne, pierderile mecanice și optimizează combustia.

Citiți și Un antreprenor a găsit soluția pentru posesorii de mașini electrice care stau la bloc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri