Tesla va începe, în martie, livrările noului crossover electric Model Y către clienții din Statele Unite, cu 6 luni mai devreme decât era planificat.

Tesla și-a anunțat clienții că vor începe livrările Model Y pentru a-și alege o dată de livrare, scrie electrek.co.

"Felicitări! Model Y este gata de livrare în martie 2020", se arată în mesajul trimis prin e-mail clienților.

Crossover-ul 100% electric este realizat pe platforma Model 3 și are o autonomie de 370 de kilometri în versiunea de bază.

Tesla Model Y este asamblat la uzina din Fremont, California. Din 2021, acest model va intra în producție la noua uzina Tesla din Grunheide, Germania.

Producția în Europa va fi de 500.000 de vehicule pe an (SUV-ul Model Y şi sedanul Model 3). Aceasta este cea de-a patra fabrică după cele din Nevada, New York și Shanghai.

Constructorul american de maşini electrice Tesla a cumpărat un teren de 300 de hectare în Gruenhe, la est de Berlin, pentru 40,9 milioane de euro.

În pofida acţiunilor activiştilor germani de protecţie a mediului, Tesla a defrișat copaci pe o suprafaţă de aproximativ 90 de hectare în zona unde va fi construită uzina.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri