Începând de la 1 martie 2020, parcarea de tip Park&Ride de la Terminalul Multimodal Străulești devine gratuită, în cadrul unui proiect pilot. Proiectul constă în acordarea locului de parcare gratuit pentru un interval zilnic de până la 13 ore, între orele 06:00-21:00, călătorilor care dețin un abonament lunar/anual valabil, anunță Metrorex.

Persoanele care beneficiază de gratuitatea parcării, în cazul în care depășesc intervalul orar 06:00-21:00 sau durata staționării autoturismului depășește cele 13 ore (chiar dacă se încadrează în intervalul orar 06:00-21:00), vor trebui să achite integral prețul de parcare corespunzător staționării.

Pe durata derulării proiectului, tariful parcării va rămâne în continuare la 0,5 lei/oră pentru celelalte categorii de persoane, altele decât cele care au un abonament Metrorex lunar/anual valabil.

„Scopul derulării proiectului pilot este acela de a identifica modalități concrete de creștere a gradului de utilizare a parcării Park&Ride de la Terminalul Multimodal Străulești, prin introducerea unor noi variante de tarifare. De asemenea, pentru o analiză exactă a oportunității proiectului, Metrorex va realiza un sondaj de opinie în legătură cu beneficiile și gradul de satisfacție al călătorilor cu metroul privind modalitatea de exploatare a parcării de tip Park&Ride”, se arată în comunicatul de presă emis de Metrorex.

Terminalul Multimodal Străulești are acces direct în stația de metrou Străulești și este prevăzut cu scară rulantă, lift și trotuar mobil.

În octombrie 2019, parcarea terminalului multimodal Străulești din București, care a costat bugetul statului 77 de milioane de euro, era aproape goală, gradul de ocupare fiind mai mic de 10%. Media mașinilor care parchează și aleg unele dintre cele 660 de locuri este de 63.

La finalul anului 2018, Metrorex a deschis depoul și terminalul multimodal Straulești. Atunci, reprezentanții Metrorex anunțau că timp de sașe luni, șoferii aveau o singură posibilitate de plată a parcării: 1 leu pe oră.

Două luni mai tarziu, Metrorex s-a răzgândit. Începând cu data de 4 februarie 2019, tariful pentru parcarea unui autoturism în terminalul Străulești a fost redus de la 1 leu pe oră la 50 de bani/mașină/oră, în contextul gradului scăzut de ocupare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri