Nissan a anuntat scaderea cu 22,6% a profitului inregistrat in al treilea trimestru al anului financiar 2006-2007. Comunicatul reprezinta un avertisment pentru investitori in ceea ce priveste rezultatele financiare ale intregii firme, interpretat ca o renuntare a japonezilot la obiectivul de a inregistra profituri nete record.

"Industria productiei de automobile s-a confruntat cu multe probleme, in contexul preturilor ridicate la materii prime si energie, a posibilitatilor reduse de a controla aceste preturi si slabiciunea pietelor dezvoltate", a declarat Ghosn intr-un comunicat. "Pentru prima data din anul 1999, riscurile au fost mai mari decat oportunitatile", a precizat el.

Pentru intreg anul financiar 2006-2007, Nissan estimeaza o reducere cu 12,6% a profiturilor nete fata de anul precedent, pana la 460 miliarde yeni, renuntand astfel la obiectivul sau de a atinge al saptelea an consecutiv record in ceea ce priveste profiturile nete inregistrate.

Nissan a fost salvat de la faliment la sfarsitul anilor 1990, sub conducerea lui Carlos Ghosn, datorita unei aliante cu grupul fracez producator de automobile Renault.