Nissan estimeaza o scadere a profitului net pentru perioada 2006-2007, pentru prima data din 1999, cand la conducerea companiei a venit Carlos Ghosn.
Nissan a anuntat scaderea cu 22,6% a profitului inregistrat in al treilea trimestru al anului financiar 2006-2007. Comunicatul reprezinta un avertisment pentru investitori in ceea ce priveste rezultatele financiare ale intregii firme, interpretat ca o renuntare a japonezilot la obiectivul de a inregistra profituri nete record.

"Industria productiei de automobile s-a confruntat cu multe probleme, in contexul preturilor ridicate la materii prime si energie, a posibilitatilor reduse de a controla aceste preturi si slabiciunea pietelor dezvoltate", a declarat Ghosn intr-un comunicat. "Pentru prima data din anul 1999, riscurile au fost mai mari decat oportunitatile", a precizat el.

Pentru intreg anul financiar 2006-2007, Nissan estimeaza o reducere cu 12,6% a profiturilor nete fata de anul precedent, pana la 460 miliarde yeni, renuntand astfel la obiectivul sau de a atinge al saptelea an consecutiv record in ceea ce priveste profiturile nete inregistrate.

Nissan a fost salvat de la faliment la sfarsitul anilor 1990, sub conducerea lui Carlos Ghosn, datorita unei aliante cu grupul fracez producator de automobile Renault.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri