Primăria Municipiului București vrea să construiască o parcare de șase etaje în curtea mică a spitalului Filantropia, potrivit anunțului de elaborare a planului urbanistic zonal publicat pe un forum de infrastructură.

Primăria vrea să facă o parcare subterană și supraterană (S+P+6E) pe strada dr. Iacob Felix, nr. 64 A.

După ce a anunțat intenția de elaborare a unui plan urbanistic zonal, urmează ca Primăria Capitalei să documenteze și să elaboreze studiile de fundamentare și să elaboreze propunerile ce vor fi supuse procesului de avizare.

Cea mai recentă parcare din București construită și deschisă este Terminalul Multimodal Străulești, realizat de Metrorex, companie aflată în subordinea Ministerului Transporturilor. Recent, Metorex a anunțat că începând de la 1 martie 2020, parcarea de tip Park&Ride de la Terminalul Multimodal Străulești devine gratuită, în cadrul unui proiect pilot. Proiectul constă în acordarea locului de parcare gratuit pentru un interval zilnic de până la 13 ore, între orele 06:00-21:00, călătorilor care dețin un abonament lunar/anual valabil.

La începutul lunii august din 2019, Primăria Capitalei a semnat contractul pentru construcția unei parcări de tip park&ride în Sectorul 2 al Bucureștiului, la intersecția dintre soșeaua Pantelimon și strada Vergului. Park&ride Pantelimon va avea 498 de locuri și ar trebui să fie gata în august 2020. Valoarea investiției este de aproximativ 21 de milioane de euro.

În campania pentru alegerile locale, Gabriela Firea promitea parcări la intrarea în capitală, la gurile de metrou și în cele mai aglomerate cartiere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri