Nokian Tyres a început producția de anvelope la fabrica din Dayton, Tennessee, America de Nord. Compania a respectat termenul prevăzut și intenționează să crească constant volumul pe tot parcursul anului.

În cadrul fabricii, vor fi produse anvelope adaptate nevoilor șoferilor din America de Nord. Debutul producției comerciale în fabrica Dayton reprezintă un pas important în atingerea obiectivului companiei de a-și dubla vânzările regionale în perioada 2018-2023. Nokian Tyres a realizat prima anvelopă de test din unitate în data de 1 iulie 2019 și continuă să certifice un număr tot mai mare de modele și dimensiuni de anvelope.

„Debutul producției comerciale la fabrica Dayton reprezintă un punct de referință pentru angajații, clienții și partenerii noștri. Ne dorim să le oferim șoferilor din America de Nord un volum mai mare de anvelope de înaltă calitate și să dezvoltăm în continuare relațiile cu partenerii noștri”, spune Hille Korhonen, președinte și CEO al Nokian Tyres.

Complexul de 830.000 mp este una dintre cele mai moderne unități de producție de anvelope din industrie. În cadrul fabricii din Dayton, sunt folosite procese automatizate și sustenabile, materiale de înaltă calitate și o cultură dinamică a angajaților. În cadrul fabricii, sunt produse anvelope premium pentru toate anotimpurile și condițiile, adaptate nevoilor șoferilor din America de Nord.

Compania Nokian Tyres va angaja până la 400 de persoane în fabrica situată la 40 de mile nord de Chattanooga. În prezent, în fabrică lucrează aproximativ 100 de persoane.

„Fabrica Dayton este un motor esențial de dezvoltare pentru noi în America de Nord și ne bucurăm să oferim un plus de valoare clienților și consumatorilor.”, a declarat Mark Earl, Vicepreședinte Senior Americas.

„Debutul producției în fabrica Dayton ne va permite să scurtăm termenele de livrare, să satisfacem cererea aflată într-o continuă creștere pentru produsele Nokian Tyres și să ajutăm comunitatea din sud-estul Tennessee să se dezvolte în acest proces.”, completează acesta.

Nokian Tyres a pus temeliile acestei fabrici în septembrie 2017. Este a treia unitate de producție globală a companiei, care s-a alăturat fabricilor deja existente în Nokia, Finlanda și Vsevolozhsk (Rusia). Compania a anunțat deschiderea oficială a fabricii de clasă mondială în cadrul unei ceremonii din luna octombrie a anului trecut.

Înființată în Finlanda, compania Nokian Tyres a inventat anvelopele de iarnă și pentru toate tipurile de vreme și continuă să creeze produse premium pentru toate segmentele majore pentru pasageri. Cu ajutorul noii fabrici deschise în Dayton, compania își propune să satisfacă cererea în creștere din America de Nord și să profite de oportunități pe segmentele all-season și all-weather. Sediul regional al Nokian Tyres din Nashville și echipa sa de vânzări de pe întreg continentul sprijină acest proces de dezvoltare.

Începutul producției comerciale este unul dintre cei mai importanți pași marcați de Nokian Tyres anul acesta. În cursul anului 2020, compania va dedica o clădire alimentată cu energie solară spațiilor de birouri și întâlniri, facilităților de wellness și unei saune pentru angajați. Compania construiește și un depozit automatizat care va putea stoca până la 600.000 de anvelope. De asemenea, Nokian Tyres se pregătește să lanseze produse noi pentru șoferii din America de Nord în următoarea perioadă.

Nokian Tyres va menține în fabrică standarde de sustenabilitate stricte, pentru a reduce la minimum deșeurile și emisiile. În parcare sunt instalate panouri solare, iar compania va recicla excesul de materiale rezultate din producție. Sistemul solar din parcare va genera pentru fabrică 3 MW de energie electrică.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri