Într-o mișcare care amintește de războaiele mondiale, când fabricile de mașini din America au trecut la fabricarea de tancuri, bombardiere și motoare de avioane, unii producători auto din SUA vor să facă ventilatoare și alte echipamente medicale pentru a ajuta la combaterea pandemiei coronavirusului, scrie CNN.

Lipsa ventilatoarelor a devenit o preocupare din ce în ce mai mare, deoarece numărul de infecții raportate crește în Statele Unite. În cazurile cele mai grave, pacienții cu coronavirus își pierd capacitatea de a respira singuri și au nevoie de un ventilator, care pompează aerul.

Principalii producători auto americani - General Motors (GM) şi Ford - au anunţat că sunt în discuţii cu oficialii de la Washington privind modul în care ar putea sprijini producţia de echipamente medicale, cum ar fi ventilatoarele, care ar putea fi necesare pentru combaterea pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

În total, GM și Ford au 83 de fabrici care sunt închise temporar din cauza crizei coronavirusului.

Şi şeful Tesla, Elon Musk, a anunţat că producătorul de vehicule electrice s-a oferit să fabrice sisteme de ventilaţie pentru bolnavii de coronavirus care au dificultăţi de respiraţie, după ce autorităţile americane au lansat un apel la donaţii de măşti respiratorii pentru a depăşi penuria cu care se confruntă.

"Vom produce sisteme de ventilaţie pentru bolnavi, dacă este nevoie", a susţinut Musk pe Twitter, răspunzând sugestiei unui fan de a dedica una dintre fabricile Tesla special pentru acest lucru.

În urmă cu o lună, producătorul chinez de vehicule electrice BYD a anunţat că produce 5 milioane de măşti şi aproximativ 300.000 de recipiente de dezinfectanţi pentru mâini pe zi. BYD a declarat că va oferi măști angajaților săi pentru a asigura o producție normală și va oferi restul de măști oamenilor din Hubei, epicentrul coronavirusului, spitalelor și transportului public.

SGMW, o companie comună cu sediul în Guangxi a General Motors, SAIC Motor și un partener local, realizează, de asemenea, aproximativ 2 milioane de măști pe zi.

În Regatul Unit, producătorul de motoare de avioane Rolls-Royce și producătorul de vacuum Dyson au fost, de asemenea, abordate pentru fabricarea de ventilatoare pentru a face față deficiențelor.

De asemenea, un start-up italian a folosit o imprimantă 3D pentru a produce valve respiratorii pe care a anunţat că le donează spitalelor care au nevoie.

Sursa foto: Ju1978/shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri