Programul Rabla Clasic a demarat pe 17 martie cu o serie de facilități pentru românii care vor să achiziționeze o mașină nouă. Pentru a obține cât mai mulți bani de la stat prin acest program trebuie să alegeți un model hibrid, astfel beneficiați de o reducere de preț de circa 1.870 euro (circa 9.000 de lei).

Eco-bonusul pentru mașinile hibride convențional (cele care nu se încarcă la priză) a urcat în ediția de anul acesta la 2.500 de lei (520 euro) și se cumulează cu valoarea primei de casare de 6.500 de lei (1.350 de euro). Dacă modelul hibrid ales are și emisii sub 96 grame CO2, mai primiți încă un eco-bonus de 1.000 lei (208 euro).

8.570 euro cu TVA costă cea mai ieftină mașină hibrid în România în 2020

Cea mai ieftină mașină hibrid, care poate fi cumpărată în 2020 prin Programul Rabla Clasic, este modelul japonez Suzuki Ignis. Cu un preț de listă de 10.450 euro cu TVA, după aplicarea discounturilor (1.870 euro), prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național mașina ajunge să coste circa 8.570 euro cu TVA.

Pentru că Suzuki Ignis hybrid are emisii de 98 grame CO2 nu se adaugă și discountul de 208 euro pentru mașinile ale căror motorizări emit sub 96 grame de CO2.

Acest model japonez este un mild hybrid și are un motor pe benzină de 1,2 litri 90 CP și 120 Nm. Modelul accelerează până la 100 de km/h în 11,8 secunde și atinge o viteză maximă de 170 km/h.

Cum funcționează un mild hybrid?

La viteze mici sau la staționare, motorul cu combustie internă se poate opri singur, iar generatorul de pornire 48V îl repornește atunci când este necesar. Bateria suplimentară de 48V este reîncărcată automat la frânarea regenerativă în timpul deplasării în pantă sau la orice frânare. Folosind energia electrică recuperată, starterul – generator integrat conferă putere motorului cu combustie pentru o accelerare în forță, potrivit EVmarket.ro.

Suzuki Ignis hybrid, cea mai ieftină mașină hibrid, are în standard, în echiparea GL, oglinzi electrice, geamuri față electrice, închidere centralizată cu telecomandă, conectivitate Bluetooth, aer condiționat cu reglare manuală, faruri automate și o șase airbaguri (frontale, laterale frontale și tip cortină).

Care este oferta de mașini noi cu prețuri sub 10.000 euro prin Programul Rabla Clasic 2020 aflați aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri