Grupul Michelin are în România trei unități de producție: uzina Victoria Florești, Cord Zalău și Anvelope Zalău. Din cauza epidemiei Covid-19, Michelin România a decis să oprească activitatea în toate fabricile sale. Au fost închise pe rând, pe 24 martie, 28 martie și 31 martie.

"În această perioadă complicată, contextul este unul dificil pentru Platforma industrială de la Zalău și uzina Victoria. Uzina Victoria nu mai funcționează din data de 24 martie, Zalău Cord din data de 28 martie, iar uzina Zalău Anvelope și-a închis porțile în data de 31 martie" au declarat, pentru wall-street.ro reprezentanții Michelin.

Uzina Victoria Florești produce cauciucuri pentru autoturisme și camionete, Anvelope Zalău produce anvelope de camion și industriale, iar Cord Zalău produce cord metalic.

"Deocamdată, fabricile din România rămân închise cu excepția anumitor activități critice sau cu foc continuu care au un program specific. În decizia de a deschide o fabrică luăm mai mulți factori în considerare cum ar fi: situația pandemiei în țară, reglementările autorităților, implementarea tuturor măsurilor necesare pentru protejarea angajaților, nivelul comenzilor", mai spun reprezentanții Michelin.

În cele trei uzine lucrează peste 3.400 de angați. "Michelin a creat un cadru având ca obiectiv menținerea pentru o perioadă cât mai lungă de timp a unui nivel rezonabil al veniturilor şi a unui standard decent de trăi pentru toți angajații", au adăugat oficialii Michelin.

Michelin are în România 4.600 de angajați. Investițiile totale ale Grupului în România se ridică la 590 de milioane de euro.

Citiți și Reportaj: Cum arată după 80 de ani prima fabrică de anvelope din România - Uzina Victoria Florești deținută de Michelin.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri