Ford România, Fundația Ion Țiriac și Rotary Craiova Probitas au achiziționat un aparat de testare pentru COVID-19 pentru Spitalul de Urgență din Craiova. Acesta este un flux automat de extracție și purificare a ARN-ului viral.

“Fundația Ion Țiriac s-a alăturat acestei inițiative pentru că acum este nevoie, mai mult ca oricând, de solidaritate și responsabilitate din partea tuturor. Cu părere de rău, sistemul medical din țara noastră este pus la grea încercare în această perioadă, motiv pentru care am decis să ne implicăm și să acordăm suport Asociației Club Rotary Craiova Probitas. Donația constă în direcționarea sumei de 15.000 de dolari pentru achiziționarea unor echipamente medicale de importanță majoră – aparatură de testare precum și kituri necesare pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul Covid-19. Ne bucurăm să fim alături de spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, punct de lucru - Laborator Genetică Medicală, fiindcă doar împreună putem trece cu bine peste acest obstacol”, au declarat reprezentanții fundației.

În toată regiunea Oltenia există un singur astfel de aparat, ce deservește 5 județe, acoperind astfel o populație totală de aproximativ 2,5 milioane de locuitori. Cu acest al doilea aparat se vor putea testa peste 300 de persoane zilnic, în Laboratorul Spitalului Județean Craiova.

Ford România, cu sprijinul distribuitorilor săi autorizați, pune la dispoziția Direcțiilor de Sănătate Publică din țară peste 25 de vehicule și furgonete Ford, pentru a susține comunitățile locale în lupta pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri