Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului transporturilor Lucian Bode să folosească toate pârghiile pentru a-l trage la răspundere pe directorul aeroportului Cluj. În plină pandemie de coronavirus, aproape 2.000 de oameni s-au înghesuit joi în parcarea Aeroportului Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură.

Orban a spus că a solicitat și prefectului demararea procedurilor pentru tragerea la răspundere a managerului. Premierul a spus că au mai existat până acum două tentative de schimbare a acestui manager, însă au fost oprite de instanță, scrie Hotnews.ro.

Premierul spune că este inadmisibil faptul că managerul nu a informat prefectura și comitetul județean de urgență asupra faptului că au fost aduși peste 1.500 de oameni în parcarea aeroportului. Astfel, dacă ar fi fost informat, comitetul județean de urgență ar fi dispus prezența jandarmilor care ar fi luat măsuri de distanțare. Orban a mai spus că astfel de curse vor trebui notificate din timp, iar firmele de recrutare să respecte toate condițiile din ordonanțele militare.

Ministrul Lucian Bode i-a răspuns premierului că va fi introdusă o prevedere într-o ordonanță militară, astfel încât instituțiile statului să aibă control asupra acestor zboruri.

Sursa foto: Guido Benedetto / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri