Bosch reduce temporar o parte dintre activitățile de producție în România, din cauza diminuării numărului de comenzi din partea clienților. În martie, unitățile de producție au funcționat cu normă întreagă fiind implementate o serie de măsuri pentru a permite menținerea activităților.

"Ne confruntăm, zi de zi, cu schimbări la nivel global care se reflectă și în plan național, schimbări care pot afecta direct sau indirect activitatea noastră economică. Am implementat deja o serie de măsuri care ne-au permis să asigurăm continuitatea activităților de producție și am avut în vedere adaptarea operațiunilor noastre la cerințele actuale. Pe baza diminuării numărului de comenzi din partea clienților, am decis să reducem temporar o parte dintre activitățile de producție. Nu putem încă estima, pentru moment, când vom funcționa, din nou, la capacitate maximă, însă continuăm să monitorizăm situația îndeaproape și ne vom adapta planul de activități la necesitățile curente", au declarat, pentru wall-street.ro, reprezentanții Bosch România.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2018, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 452 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,2 miliarde de euro.

Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Compania Bosch are aproape 68.700 de angajaţi în cercetare şi dezvoltare, în cele aproximativ 130 locaţii din lume. Compania a fost înfiinţată în 1886 la Stuttgart de către Robert Bosch (1861-1942), sub denumirea „Atelier de mecanică fină și inginerie electrică”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri