Daewoo Craiova a vandut peste 900 de masini in ianuarie, in scadere cu 7% fata de cele 1.021 vandute in tara in prima luna a lui 2006, au declarat luni, pentru NewsIn, reprezentantii companiei, care au precizat ca vanzarile nu au fost afectate de confuzia legata de taxa de prima inmatriculare.

Luna trecuta Daewoo a vandut pe piata romaneasca 934 de masini, cu 7% sub cele 1.021 comercializate in ianuarie 2006. Per total, producatorul craiovean a vandut in prima luna a anului 1.001 masini, incluzand si cele 67 de autoturisme exportate.

"N-as zice ca discutiile legate de taxa de prima inmatriculare au avut efect negativ asupra vanzarilor noastre. Ianuarie e in general o luna mai slaba si se vinde mai putin in mod traditional", a spus directorul de comunicare al Daewoo Craiova, Valeriu Garlea.

El a adaugat ca, daca vanzarile Daewoo ar fi fost afectate de confuzia legata de cuantumul taxei de prima inmatriculare, scaderea ar fi fost una puternica, insa vanzarile din ianuarie 2007 sunt aproape la nivelul celor din 2006.

"Cine are nevoie de o masina noua mai strange putin cureaua si plateste si aceasta taxa, nu renunta la ideea de a-si lua masina", a conchis directorul de comunicare al Daewoo Craiova.

Daewoo produce la Craiova modelele Matiz, Cielo si Nubira intr-un ritm de aproximativ 100 de unitati pe zi. Matiz a fost in ianuarie cel mai vandut model al marcii, cu 80% din total. Pentru un Matiz nou, cu motor de 800 cmc Euro 3, taxa de prima inmatriculare este de 306 euro.

Daewoo Craiova a vandut anul trecut in tara peste 23.000 de masini, cu 13% peste rezultatele din 2005 cand vanzarile au depasit cu putin 20.500 de unitati.

In toamna anului trecut statul roman a redevenit proprietarul uzinei de la Craiova, iar in acest an se va incheia procesul de privatizare. Cele patru companii care au depus scrisori de interes pentru a cumpara uzina sunt: Ford, General Motors, Tata din India si Chery din China.

Conform statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA), in 2006, Daewoo a avut o cota de 7,8% pe piata vanzarilor de automobile noi, fiind devansata de Dacia si de Renault.