Economisiți timp zilnic

Economisiți timp zilnic

Traficul în București și în alte orașe mari din țară este sufocant la ore de vârf. În aceste momente, bicicletele electrice și trotinetele electrice sunt mai rapide decât mașina personală sau autobuzul, scrie Electrek.

Plimbările mai scurte ale șoferilor care merg singuri în mașină ar putea fi înlocuite cu o plimbare cu un vehicul pe două roți. Aceștia pot profita de scurtături prin parcuri sau alte trasee, așa că rareori vor fi prinși în trafic.

Foto: Africa Studio / Shutterstock

Economisiți bani

Economisiți bani

Vehiculele electrice personale sunt aproape garantate pentru a economisi bani în comparație cu detinerea unei mașini. Fie că este vorba despre o bicicletă electrică, un scuter, o trotinetă electrică sau orice altceva, costul de operare este ridicol de mic.

Multe persoane folosesc mai puțin de un dolar energie electrică pe lună atunci când merg pe bicicleta electrică.

Foto: moreimages / Shutterstock

Este mai sănătos

Este mai sănătos

Opțiunile de mobilitate electrică sunt de asemenea foarte bune pentru sănătate. Mersul pe bicicletă electrică fie și cu asistență la pedalare poate oferi în continuare o cantitate semnificativă de exerciții fizice.

Foto: Halfpoint / Shutterstock

Comoditate / accesibilitate sporită

Comoditate / accesibilitate sporită

Un alt beneficiu al dispozitivelor de micromobilitate este comoditatea. Sunt multe modele de biciclete pliabile sau de trotinete, care odată ce ajungeți la destinație le găsiți oriunde un loc de a le "parca".

Foto: Air Images / Shutterstock

Reduceți traficul / poluarea

Reduceți traficul / poluarea

Traficul este rezultatul direct al prea multor mașini simultan. Cu cât sunt mai multe mașini, cu atât traficul devine mai rău. Așadar, fiecare șofer care scoate o mașină de pe șosea și o înlocuiește cu un vehicul electric personal mult mai mic joacă un rol în reducerea traficului pentru toată lumea.

Studiile au arătat că chiar și 10% dintre șoferi dacă trec pe biciclete pot avea un efect de magnitudine de 2-3 ori asupra nivelului de congestie.

Foto: Canetti / Shutterstock

Nu vă pierdeți permisul niciodată

Nu vă pierdeți permisul niciodată

Nu numai că puteți economisi bani neplătind un permis sau taxe precum înmatriculare sau RCA, ci săriți peste proceduri care necesită timp.

Foto: Orlok / Shutterstock

Reduceți consumul de energie

Reduceți consumul de energie

Opțiunile de mobilitate electrică, cum ar fi bicicletele electrice și trotinetele electrice, sunt o modalitate excelentă de a vă reduce consumul total de energie în comparație cu mașinile. Multe călătorii cu mașina pot fi ușor înlocuite cu o bicicletă electrică.

Întâlnirile cu prietenii sau drumul către sală le puteți face înlocuind mașina cu o bicicletă electrică. Chiar și la cumpărături puteți merge cu bicicleta.

Foto: S_Photo / Shutterstock

Biciciletele sau trotinetele electrice necesită mai puțin efort

Biciciletele sau trotinetele electrice necesită mai puțin efort

Majoritatea oamenilor pur și simplu nu pot merge cu bicicleta cu pedale, în plus nu vor să transpire așa că soluția pentru a înlocui mașina rămâne bicicleta electrică sau trotineta electrică.

Bicicletele electrice, pe de altă parte, sunt mai ușor de utilizat, deoarece te asistă la pedalat.

Foto: Spic / Shutterstock

Puteți folosi energie solară

Puteți folosi energie solară

Având în vedere că mijloacele de deplasare electrice pe două roți necesită puțină energie, pot fi încărcate și cu energie solară. Un singur panou solar de 100 W (cu o dimensiune de circa 1 metru) poate produce aproximativ 400-600Wh de energie pe zi.

Foto: Melting Spot / Shutterstock

Este mai distractiv să mergi cu bicicleta, vezi altfel orașul

Este mai distractiv să mergi cu bicicleta, vezi altfel orașul

Orașele se văd altfel la pas, pe bicicletă sau trotinetă decât de la volanul unei mașini. Multe străzi au clădiri cu o arhitectură frumoasă pe care nu aveți timp să o vedeți când conduceți.

În plus, bicicletele electrice și trotinetele electrice au ceva distractiv, puterea pe care o ascund, care vă poate aduce un zâmbet pe față.

Așadar, iată 10 motive pentru care merită să faceți cât mai multe călătorii cu soluții de micromobilitate în loc de a conduce.

Foto: Kzenon / Shutterstock

Sursa foto: Sergey Nivens / Shutterstock