Mercedes-Benz România a prezentat noul SUV GLA, disponibil cu patru motorizări diesel și benzină, iar spre final de an și într-o versiune plug-in hybrid. Modelul va avea și o versiune 100% electrică, denumită EQA.

După lansarea SUV-ului electric Mercedes-Benz EQA spre final de an sau la începutul anului viitor, va urma și lansarea unui model electric ceva mai mare, denumit EQB. Primul SUV electric al germanilor este EQC, lansat în 2019, al cărui preț de pornire este de 75.900 euro cu TVA.

Versiunea plug-in hybrid se va numi GLA250e, va avea 215 CP și o autonomie în modul electric de 70 de km. Timpul de încărcare până la 80% va fi mai mic de o oră.

Despre noul Mercedes-Benz GLA

Lansat ca un crossover în urmă cu 6 ani, GLA a crescut în dimensiuni și a fost transformat într-un SUV. Modelul este cu 10 cm mai înalt (1.507 mm) decât prima generație și cu 30 mm mai lat (1.804 mm). Garda la sol se menține la puțin peste 14 cm.

Ampatamentul este cu 30 mm mai lung (2.699 mm), ceea ce conduce la un spațiu mai mare pentru picioarele pasagerilor din spate (+116 mm). De asemenea, capacitatea portbagajului a crescut cu 14 litri, de la 421 la 435 litri. Bancheta este din trei bucăți și poate culisa spre partea din față pentru a mări și mai mult portbagajul.

Interiorul este nou și în linie cu noua abordare Mercedes-Benz. Două ecrane cu diagonala de 7 inch pentru instrumentarul de bord și sistemul de infotainment sunt disponibile în standard. Opțional acestea pot fi de 10.3 inch.

GLA primește o funcție mai puțin întâlnită - car wash, care pregătește mașina pentru spălătoriile auto. Modelul va plia oglinzile laterale, va închide geamurile și trapa, va opri senzorii și ștergătoarele.

Motorizări Mercedes-Benz GLA

Sunt disponibile doua propulsoare pe benzina: 1,33 litri 163 CP, 2 litri si doua diesel: 1,5 litri, 2 litri. Toate patru sunt motoare supraalimentate. Transmisiile sunt automate cu dublu ambreiaj cu 7 și 8 trepte în funcție de puterea motoarelor.

Acest model va avea și trei versiuni AMG, una dintre acestea fiind AMG 35 4Matic echipată cu un motor de pe benzină de 2.0 litri și 306 cai putere, care accelerează de la 0 la 100 km/h în 5.1 secunde.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri