Autorităţile din municipiul Giurgiu au demarat un proiect transfrontalier cu fonduri europene pentru dezvoltarea sistemului de transport în cadrul Euroregiunii Giurgiu-Ruse, în valoare de aproximativ cinci milioane de euro, prin care vor fi asfaltate şase sectoare de drum, amenajate trotuare, realizate două sensuri giratorii şi piste de biciclete. Termenul de finalizare este sfârşitul acestui an.

"Vremea, pentru că temperaturile atmosferice ne permit, dar şi vremurile, pentru că circulaţia maşinilor este mai redusă ca de obicei din cauza restricţiilor ordonanţelor militare pentru a limita răspândirea coronavirusului, ne-au permis să demarăm proiectul transfrontalier pentru dezvoltarea sistemului de transport în cadrul Euroregiunii Giurgiu- Ruse pentru o mai bună conectivitate cu reţeaua de transport TEN-T, proiect transfrontalier cu fonduri europene în valoare de aproximativ cinci milioane de euro. Am început decopertările pe şoseaua Bucureşti, se lucrează la turnarea primului strat de asfalt din dreptul Spitalului Judeţean de Urgenţă şi până la sensul giratoriu de la intrarea în municipiul Giurgiu dinspre Bucureşti. La acest proiect lucrează două echipe de muncitori, proiectul este unul amplu care cuprinde asfaltări, realizarea de trotuare şi amenajarea de piste de biciclete şi sperăm ca până la finalul anului să fie finalizat", a declarat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, scrie Agerpres.

Proiectul, intitulat "Dezvoltarea sistemului de transport în cadrul Euroregiunii Ruse-Giurgiu pentru o mai bună conectivitate cu reţeaua de transport TEN-T", cod proiect ROBG-425, este finanţat în cadrul Programului INTERREG V-A România - Bulgaria 2014-2020, Axa Prioritara 1 - O regiune bine conectată.

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea sistemului de transport în cadrul Euroregiunii Giurgiu - Ruse, Bulgaria, pentru o mai bună conectivitate cu reţeaua de transport TEN-T, reţea ce reprezintă un factor major pentru stimularea competitivităţii economice şi dezvoltării durabile a Uniunii Europene şi care contribuie la implementarea şi dezvoltarea pieţei interne, precum şi la creşterea coeziunii economice şi sociale.

În municipiul Giurgiu, lucrările presupun modernizarea a şase tronsoane de drum care vor consta în reabilitarea sistemului rutier, reabilitarea trecerii la nivel cu calea ferată, amenajarea a două sensuri giratorii, amenajarea de trotuare şi alei pietonale, amenajarea racordărilor cu străzile secundare, realizarea de semnalizări şi marcaje, precum şi amenajarea de piste de biciclete pe cinci din cele şase sectoare de drum modernizate.

Valoarea contractului de lucrări este de 20.169.380 lei.

Sursa foto: 2xSamara.com / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri