Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a declarat, într-un interviu Digi24, că există discuții privind noile norme de circulație după data 15 mai. ”Problemele la nivelul industriei de transport din punct de vedere european sunt aceleași. Prin urmare, soluția nu poate fi alta decât una comună”, a adăugat Lucian Bode.

În timpul interviului, Lucian Bode a mai declarat următoarele:

  • pentru a lămuri speculațiile apărute la nivelul reluării zborurilor până la data 15 mai, acesta a transmis că vor fi menținute zborurile charter (cele cu muncitori sezonieri), dar și cele umanitare.
  • pentru transporturile de marfă, necesare bunului mers al economiei, sunt deja utilizate culoare de tranzit sau așa numitele culoare verzi pentru marfă.
  • călătoria pe căile ferate se va desfășura ca și până acum și anume, un loc liber, unul ocupat, pentru menținerea distanțării sociale. Rămâne de văzut dacă această modalitate va fi impusă și circuitelor aeriene. ”Deocamdată, discutăm ipoteze. În ceea ce privește zborurile, această metodă ar putea însemna fie o pierdere, fie creșterea prețului biletului. În ambele cazuri, concluzia este aceeași și anume, reducerea numărului de pasageri”, a adăugat Lucian Bode.
  • companiile aeriene sunt foarte grav afectate. Veniturile acestora au scăzut cu până la 95%.
  • în cazul companiei de stat Tarom, evoluția evenimentelor au dus la intrarea în șomaj tehnic a 1.000 de angajați. Ceilalți lucrează la organizarea zborurilor charter, umanitare sau comerciale (cu echipamente medicale). De asemenea, Tarom a primit un ajutor din partea Comisiei Europene în valoare de 37 milioane de euro. Deși deblocat, acest împrumut trebuie înapoiat în decursul a 6 luni. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, compania aeriană e nevoită să restituie aeronavele. ”E foarte important să știm cum și dacă vom activa acel împrumut”, a menționat ministrul Transporturilor.
  • Blue Air este cea de-a doua companie aeriană care realizează circuite aeriene românești. Împreună cu Tarom, acestea cumulează până la 98% din zborurile de pe teritoriul țării.
  • revenind la angajații sezonieri, există două linii de analizat. Pe de o parte, astăzi vor pleca cinci zboruri cu muncitori spre Germania. De asemenea, alte cinci zboruri sunt programate pentru ziua de mâine. Pe de altă parte, au existat discuții între ministrul Lucian Bode și reprezentanții ai Austriei privind transportul feroviar a unui număr de muncitori sezonieri. ”În Austria existau și până acum 13.000 de români, angajați sezonier pentru 30 sau 60 de zile, drept îngrijitori sociali. După această perioadă, aceștia urmau să fie înlocuiți. Vom vedea cum vom proceda din acest punct de vedere”, a declarat Lucian Bode.
  • nu în ultimul rând, lucrările începute la infrastructura rutieră din România continuă și nu vor fi întrerupte de evoluția pandemică.

Știre în actualizare!

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri