Mallul Tiriac Auto, complex unde ar urma sa fie comercializate peste 100 de modele de masini, ar putea fi gata in primavara lui 2008, dupa o investitie de 15-20 milioane euro, a precizat CEO al Tiriac Holdings, Anca Ioan.

"Suntem in faza de PUZ (plan urbanistic zonal - n.red.) si daca vom obtine la timp toate autorizatiile vom incepe constructia in aceasta vara (...) Noi speram ca totul sa fie gata in primavara lui 2008", a spus Anca Ioan, CEO al grupului Tiriac Holdings, citata de NewsIn.

Ea a adaugat ca investitia va fi de 15 - 20 milioane euro, iar prin mallul care va fi situat langa autostrada spre Pitesti, la iesirea din capitala, vor fi comercializate peste 100 de modele a 11 marci de automobile.

Anca Ioan a precizat ca la mallul TiriacAuto Bucuresti Vest vor fi prezente si marcile DaimlerChrysler, concern care a intrat cu reprezentanta propprie pe piata romaneasca la 1 ianuarie 2007, prin compania DaimlerChrysler Automotive Romania, la care Tiriac Holdings are 49% din partile sociale, iar producatorul germano-american are 51%.

Pentru acest proiect Tiriac Holding a cumparat in vestul capitalei un teren de 3,7 hectare unde vor fi comercializate gamele complete ale marcilor Mercedes, Smart, Chrysler, Jeep, Mitsubishi, Ford, Mazda, Jaguar, Land Rover, Hyundai si Dodge.

Conceptul de mall auto cu showroom-uri multi-marca a aparut pe piata romaneasca in primavara lui 2005. Auto Italia, importator al marcilor Fiat, Alfa Romeo, Ssangyong, Lancia si Maserati, a deschis in cartierul bucurestean Militari un complex de 20.000 de metri patrati pentru care a investit zece milioane euro.

Grupul Tiriac Auto a vandut anul trecut aproape 28.000 de automobile, in crestere cu 60% fata de 2005. Tiriac Holdings controleaza direct sau indirect afacerile lui Ion Tiriac din sectorul imobiliar, bancar, al asigurarilor si comert cu automobile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Tiriac Auto are un nou CEO