Anul 2020 este anul autostrăzii Sibiu - Pitești, iar anul 2021 va fi anul autostrăzilor din Moldova, a declarat Mariana Ioniță, directorul Companiei Naționale de Administrarea a Infrastructurii Rutiere, la un interviu HotNews.ro.

Se lucrează și în vremea pandemiei de coronavirus. Au fost câteva cereri de amânare, dar am făcut față situației. Nu am avut solicitări de decalaje de termene. Mai sunt probleme mici, punctuale, atunci când a venit vorba despre diferite produse care să vină din Italia, iar fabricile au fost închise în această perioadă”, a explicat Ioniță.

Directorul Companiei de Drumuri a declarat că lotul 1 al autostrăzii Șebes-Turda ar putea fi gata anul acesta, dar este nemulțumită de stadiul lucrărilor și de numărul de muncitori. „Lotul 1 Sebeș Turda nu se poate termina fără o mobilizare de 500 utilaje și persoane. Sunt nemulțumită de numărul muncitorilor. Suntem cu plățile la zi către constructorul italian. Aș merge pe 60% că lucrările se vor termina anul acesta (Lotul 1). Mi-au promis că vor suplimenta numărul de muncitori în următoarea perioadă. Pentru lotul II, șansele aș spune să sunt aceleași pentru a termina. Vreau să fim în continuare cu plățile la zi”, a spus Ioniță.

„Este anul autostrăzii Sibiu-Pitești. Avem secțiunea 1 în lucru, antreprenorul austriac s-a organizat impecabil. Pe secțiunea 5 se va semna contractul pe data de 11, s-au rezolvat contestațiile. (...) Dacă anul 2020 este al austostrăzii Sibiu-Pitești, atunci anul 2021 trebuie să fie anul autostrăzilor din Moldova”, a spus Ioniță.

În februarie, Mariana Ioniță a fost numită director general provizoriu al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pe o perioadă de patru luni, înlocuindu-l în funcție pe Sorin Scarlat.

Sursa foto: SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri