Scaderea consumului mediu de combustibil la automobile reprezinta un obiectiv greu de atins in urmatorul deceniu, in ciuda progresului tehnologiei si aparitiei masinilor cu motor electric, conform unui studiu al CSM Worldwide, citat de Papier D\'Angle si preluat de NewsIn.
Masinile hibride, automobile care poseda si motor electric pe langa cel clasic, cu combustie interna, reprezinta la ora actuala 1% din masinile aflate in circulatie in intreaga lume , avand succes doar in SUA, dupa cum subliniaza, analistul companiei CSM Worldwide, Eric Fedewa. Potentialii cunparatori de hibride sunt reticenti din cauza pretului foarte ridicat al acestor masini si a faptului ca economia de combustibil pe care o ofera se vede numai in condusul in oras.

Presedintele SUA, George W.Bush a propus etanolul ca solutie pentru reducerea consumului de combustibil la masini. Acest combustibil pe baza de alcool, ce este adesea obtinut din plante, nu este disponibil pe scara larga decat in tari precum Brazilia si Suedia.

In plus, studiul CSM Worldwide, mai noteaza ca masinile asa numite "cu emisii zero", adica total ne-poluante, cum ar fi cele care folosesc numai motoare electrice sau celule de hidrogen, nu au sanse sa intre in productia de serie mai repede de cinci - zece ani.

In fiecare an se vand aproximativ 66 - 70 milioane de automobile, insa in ciuda evolutiei tehnologice, cele 850 milioane de masini aflate in circulatie vor putea fi inlocuite de masini noi care folosesc o tehnologie revolutionara in 12 - 15 ani. In plus, chiar daca aceasta tehnologie va fi pusa in practica, va mai trece destul timp pana ce piata o va absorbi si o va utiliza pe scara larga, a spus pentru AFP, Larry Burns, vice-presedintele diviziei de Cercetare si Dezvoltare a General Motors.

Vicepresedintele departamentului de Vanzari si Marketing al Chrysler, Mike Manlez preconizeza ca ponderea hibridelor pe piata americana va creste de la 5% in prezent, la 15% peste cinci ani. El a subliniat ca americanii vor continua sa fie atrasi de vehiculele 4X4, chiar daca vor incepe sa aleaga si automobile mai ecologice.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri