Primăria Madridului a anunţat că 29 de străzi din capitala spaniolă vor deveni temporar pietonale, pentru a-i ajuta pe oameni să menţină o distanţă sigură de doi metri între ei când ies la plimbare sau sport, relatează Xinhua.

Decizia survine după ce localnicii s-au plâns că, în intervalele în care au voie să facă exerciţii fizice în aer liber (6 a.m. - 10 a.m. sau 8 p.m. - 11 p.m.), mulţimi întregi de oameni ies din case simultan, ceea ce face extrem de dificil, dacă nu imposibil, să se păstreze distanţa socială considerată sigură de 2 metri, scrie Agerpres.

Citiți și Autoritățile din Paris fac benzi de biciclete temporare, ca o alternativă la metrou.

Primarul Madridului, Jose Luis Martinez Almedia, şi viceprimarul Begona Villacis au precizat că una dintre străzile care vor fi temporar blocate circulaţiei maşinilor este una din arterele emblematice ale capitalei, bulervadul central Paseo de la Castellana. De sâmbătă, vor fi puşi la dispoziţia pietonilor şi sportivilor un total de 19 kilometri şi 225.000 de metri pătraţi suplimentari, au menţionat edilii.

Unele din parcurile madrilene de mai mici dimensiuni urmează de asemenea să fie redeschise, după ce au fost închise la 15 martie, dar cele mai mari parcuri din oraş, ca Retiro sau Casa de Campo, vor rămâne închise.

"Oamenii vor să poată folosi toate parcurile, dar trebuie să facem lucrurile pas cu pas", a notat Begona Villacis, subliniind că, în parcurile care vor fi redeschise, accesul la locurile de joacă pentru copii va rămâne deocamdată interzis.

Citiți și Transportul public din Paris va fi rezervat la orele de vârf celor care trebuie să se deplaseze la muncă.

Sursa foto: alvarobueno / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri