Autonom Services SA, cea mai extinsă rețea de mobilitate din România, a înregistrat anul trecut venituri consolidate de aproximativ 339 milioane de lei, în creștere cu 35% față de 2018 și un profit net de 17,5 milioane lei (+ 7%).

Tot anul trecut, compania a atras 20 de milioane de euro de la Bursa de Valori București printr-o emisiune de obligațiuni corporative.

Citiți și Autonom s-a finanțat cu 20 MIL. euro prin vânzarea de obligațiuni.

Rezultatele consolidate ale Autonom Services includ performanța a două linii de afaceri majore - leasing operațional și închiriere pe termen scurt (rent-a-car), precum și a altor servicii suplimentare oferite de Autonom. Creșterile semnificative ale rezultatelor întregului business al Autonom demonstrează potențialul pieței serviciilor de mobilitate din România și din Europa Centrală și de Est, care este momentan în curs de dezvoltare și nu a atins încă maturitatea deplină.

“Business-ul a înregistrat o creștere susținută, culminând cu anul 2019 care a fost cel mai bun din istoria Autonom. Am reușit să majorăm cota de piață fără să sacrificăm profitabilitatea pe termen lung și să atragem clienți și servicii noi, dezvoltate organic și prin parteneriate. 2020 ne va arăta dacă modelul nostru de afaceri bazat pe sustenabilitate, adaptabilitate și flexibilitate va fi suficient de agil pentru a trece peste toate provocările aduse de această criză sanitară,” a declarat Dan Ștefan, coacționar al grupului Autonom Internațional, din care face parte Autonom Services.

Leasing operațional Autonom

Linia de leasing operațional, care a deservit 1.461 de clienți în 2019 și a operat o flotă de 7.118 de autovehicule, a înregistrat venituri consolidate de 159 milioane de lei; a rezultat astfel o creștere de 48% față de rezultatul generat în 2018.

Tot în 2019, compania a finalizat cu succes integrarea în grup a BT Operational Leasing și a trecut printr-un proces de rebranding.

Citiți și Coronavirusul forțează o mare companie americană să ceară falimentul.

Rent a car

Divizia de rent-a-car, care oferă o gamă variată de servicii de închiriere auto pe termen scurt și mediu, de la minimum o zi și până 12 luni, a crescut cu 14% față de anul 2018 și a atins astfel venituri consolidate de aproximativ 66 milioane lei în 2019.

Pe tot parcursul anului trecut, Autonom Rent-a-Car a operat o flotă de 2.034 de vehicule prin intermediul căreia a deservit clienți în 44 de agenții din 31 de orașe din România.

Peste 85% din cifra de afaceri rent-a-car a fost generată de persoane juridice, în timp ce gradul mediu de ocupare al flotei a fost de 80%.

Ca linie de venituri suplimentare, Autonom comercializează în fiecare an – prin intermediul Autonom AutoRulate – mașini ajunse la sfârșitul perioadei de amortizare. În cursul anului 2019, compania a vândut 2.215 de vehicule din flota sa, pentru 93,5 milioane de lei. 33% din autoturisme au fost vândute către persoane fizice.

Serviciile contractate pe termen lung, precum cele de leasing operațional, contribuie cel mai mult la veniturile generate la nivel de grup.

Citiți și Enterprise Rent-a-Car România pune gratuit la dispoziţia medicilor care luptă cu coronavirusul 100 de maşini.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri