Tesla a reluat producția la fabrica din Fremont, California, fără acordul autorităților. Elon Musk a spus într-un tweet că se va alătura lucrătorilor de pe linia de asamblare și propune să fie arestat doar el dacă este cazul.

“Suntem bucuroși să ne întoarcem la muncă și am implementat un plan foarte detaliat pentru ca angajații să revină în siguranță la muncă,” se arată într-un e-mail intern, scrie Reuters.

Focarul de coronavirus a închis afacerile în California și a obligat zeci de milioane de americani să plece de la muncă.

Omul de afaceri Elon Musk a ameninţat în weekend că va muta fabrica din statul California în Texas sau în Nevada, deoarece autorităţile locale îl împiedică să reia imediat producţia din cauza pandemiei COVID-19.

Citiți și Care au fost cele mai căutate mașini second-hand pe timp de pandemie.

"Sincer, este picătura care a umplut paharul. Tesla îşi va muta imediat sediul şi proiectele viitoare în Texas / Nevada. Dacă vom menţine o activitate de producţie în Fremont va depinde de modul în care suntem trataţi" a scris Musk.

Musk a scos în evidenţă experienţa Tesla din China, unde fabrica sa şi-a reluat activitatea după ce s-a reuşit punerea sub control a epidemiei COVID-19.

Pe 1 mai, Elon Musk a reuşit să stârnească valuri în rândul opiniei publice după ce a scris pe Twitter că valoarea acţiunilor este prea ridicată, ceea ce a dus la scăderea cu 10% a acţiunilor Tesla la bursă.

Cu toate acestea, compania Tesla a reuşit să înregistreze un profit modest, dar surprinzător, de 16 milioane de dolari în primul trimestru al acestui an, o creştere de 33% a livrărilor de maşini şi o cifră de afaceri de 5.99 miliarde de dolari, în creştere cu 32%.

Citiți și Criza COVID-19 poate duce la vânzări în scădere cu până la 67 MLD. lei în industria auto din România.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri