Traficul rutier pe drumul național 67C, Transalpina, a fost redeschis între Rânca și Obârșia Lotrului, după aproximativ 7 luni, au anunțat autoritățile.

Transalpina a fost închisă pe 29 noiembrie 2019 între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800) pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza condițiilor meteo din Munții Parâng.

Autoritățile anunță că trebuie respectat un anumit interval orar cerând șoferilor să circule doar între 8:00 – 20:00. De asemenea, este recomandat ca viteza de deplasare să nu depășească 30 de km/h. Masa maximă autorizată a vehiculelor trebuie să fie sub 7,5 tone.

Citește și Prima țară din lume în care mașinile electrice se vor încărca wireless.

Transalpina (DN 67c) este cel mai înalt drum rutier din România și din Munții Carpați și atinge altitudinea maximă (2.145 m) în Pasul Urdele.

Denumit și drumul regelui, Transalpina traversează Munții Parâng de la N la S fiind paralelă cu Valea Oltului și Valea Jiului și face legătură între localitățile Novaci (Gorj) și Săliște (Sibiu). Drumul a fost inaugurat de Regele Carol al-II-lea în 1938 și a rămas neasfaltat până în 2009.

Citește și Românii, mult mai interesați de autoturisme electrice și hibride anul acesta

Sursa foto: Moian Adrian / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri