Grupul Renault va lansa pe 18 februarie in Algeria varianta break a modelului Dacia Logan, numita MCV, dupa ce anul trecut, tara nord - africana a fost una dintr cele mai importante destinatii de export pentru Dacia, cu peste 8.000 de Logan berlina vandute.

Producatorul nu a anuntat inca preturile tuturor variantelor de Logan MCV care vor fi vandute in Algeria, insa se stie ca versiunea cu motor diesel va costa 1,02 milioane drahme algeriene (11.000 euro). In afara de versiunea diesel, Logan MCV va avea in Algeria doua motorizari pe benzina de 1,4, respectiv 1,6 litri si va fi disponibila in varianta cu cinci si sapte locuri.

Algeria a fost anul trecut una dintre primele trei destinatii de export a Dacia la vanzari, cu 8.573 de unitati Logan, o zecime dintre cele 88.931 de masini exportate de producatorul roman in 2006, anunta pagina de internet autoalgerie.com, citata de NewsIn. Dacia a lansat Logan MCV la salonul de la Paris si a inceput sa-l comercializeze in Romania din octombrie 2006, iar de la inceputul acestui an il vinde si pe pietele europene. Reprezentantii Dacia au spus ca in 2007 productia lui Logan MCV va atinge 60.000 de unitati, dintre care 40.000 vor fi destinate exportului, iar restul pietei interne.

Dacia a investit peste 150 milioane euro in proiectul MCV, suma care include si investitiile pentru noua camioneta pe care producatorul o va lansa la sfarsitul lunii ianuarie. Luna aceasta Dacia mareste ritmul zilnic de productie al Logan MCV de la 250, la 300 de unitati. La finele anului productia va ajunge la 360 de unitati pe zi, iar MCV va reprezenta in jur de 40% din productia totala Dacia.

Logan break costa intre 8.200 si 11.600 euro in tara, in functie de motorizare, numar de locuri si dotari. Modelul poate fi configurat in varianta cu cinci sau sapte locuri, iar producatorul spune ca publicul tinta e format din persoanele care au nevoie de un automobil versatil, spatios si cu un raport calitate - pret superior concurentei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si