Guvernul german a declarat că va solicita celor peste 14.000 de benzinării din țară să aibă stații pentru încărcarea mașinilor electrice pentru a reduce temerile cetățenilor cu privire la autonomia acestora și a lipsei de puncte de încărcare.

Această mișcare ar putea oferi un impuls semnificativ cererii de vehicule electrice. Autoritățile germane vor să penalizeze proprietarii de SUV-uri poluante și în același timp să ofere o subvenție de 6.000 euro pentru o mașină nouă electrică.

Pachetul de sprijin pentru industria auto germană este de 130 de miliade euro. Circa 2,5 miliarde de euro vor fi cheltuiți pentru producerea de celule pentru baterii și pentru infrastructura de încărcare.

Cererea clienților pentru mașinile electrice a fost limitată de îngrijorarea cu privire la încărcarea acestora. În Germania, mașinile electrice au reprezentat doar 1,8% din înmatriculările de autoturisme noi anul trecut, cele pe motorină 32% și cele pe benzină 59%.

Din cele 168.148 de înmatriculări de mașini noi din luna mai, 5.578 de unități sau 3,3% au fost mașini electrice, potrivit KBA.

Diego Biasi, președinte și cofondator al companiei Quercus Real Assets, care investește în proiecte de energie regenerabilă, a declarat că planul german va ajuta consumatorii să se simtă mai confortabili să cumpere un vehicul electric. „Știm că 97% din motivele pentru care lumea nu cumpără mașini electrice este lipsa stațiilor”, a spus Biasi.

În martie, Germania avea 27.730 de stații de încărcare a mașinilor electrice, conform BDEW. Pentru a face trecerea la mașini electrice sunt necesare cel puțin 70.000 de stații de încărcare și 7.000 de stații de încărcare rapidă.

Gama de vehicule electrice s-a îmbunătățit cu aproximativ 40% în ultimul deceniu, datorită îmbunătățirii proiectării bateriilor și a celulelor. O îmbunătățire similară a eficienței în materie de combustibil a mașinilor pe benzină a dus la reducerea numărului de stații de benzină. Potrivit asociației de asistență rutieră ADAC, numărul stațiilor peco a scăzut la 14.118 în 2020, de la 40.640 în 1965.

Sursa foto: BMW

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri