Fundaţia Renault România a donat Fundaţiei pentru SMURD 700 de racorduri pentru ventilatoare medicale, produse în Centrul Tehnic de la Titu, potrivit Agerpres.

"O echipă de ingineri din cadrul Centrului de Inginerie Renault Technologie Roumanie, prin Centrul Tehnic Titu (Dâmboviţa), a produs cu ajutorul tehnologiei imprimării 3D racorduri în formă de Y. Acestea sunt utile ca o soluţie temporară şi de urgenţă pentru situaţia în care, capacitatea de acoperire a nevoilor de ventilatoare ar fi depăşită. 700 astfel de piese au fost donate prin Fundaţia Groupe Renault România, în parteneriat cu Automobile Dacia, Fundaţiei pentru SMURD, cu scopul de a fi distribuite spitalelor din linia întâi", se precizează într-un comunicat transmis de Grupul Renault România.

Conform sursei citate, racordurile pot fi folosite într-o situaţie de suprasolicitare a unităţilor medicale de terapie intensivă cu pacienţi aflaţi în stare critică.

Citiți și Mai mulți manipulanți FAN Courier din depozitul din Ștefănești au fost infectați cu COVID-19.

"Ne-am mobilizat într-o echipă dedicată acestei urgenţe medicale. Am testat mai multe variante, validând prototipul cu medici specialişti în terapie intensivă de la Târgu Mureş, iar acesta a fost lansat în fabricaţie prin imprimare 3D. Cadenţa de imprimare a fost de 20 de piese în 26 de ore. Am optimizat timpii de fabricaţie prin imprimarea pieselor în poziţie verticală şi reducerea pierderilor de material necesar utilizat, folosind astfel capacitatea de imprimare la maxim", a declarat, potrivit comunicatului, Mihai Enculescu, inginer coordonator în cadrul departamentului Prototipuri RTR.

Citiți și O nouă reprezentanță Tesla, la 600 km de România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri