Directorul general al IRUM Reghin, Mircea Oltean, a anunţat lansarea pe piaţă a trei noi tractoare de concepţie românească, destinate fermelor de familie, realizate în perioada de restricţii din cauza pandemiei de coronavirus.

Între noile modele se numără tractorul IRUM TAG 3100 care va avea 30 de cai-putere, modelele IRUM TAG 5025 C - 5025 CH cu câte 47 de cai-putere, iar modelele IRUM TAG 6225 C - 6225 CH vor avea 60 de cai-putere, scrie Agerpres.

Potrivit lui Mircea Oltean, iniţiativa de a dezvolta aceste modele contribuie la susţinerea dezvoltării durabile a agriculturii româneşti.

Citiți și Avantajele și dezavantajele unei Tesla Model 3 aflate de la un proprietar român.

"După lansarea în 2018 a tractorului agricol TAGRO, începând cu vara acestui an pe porţile fabricii din Reghin vor mai ieşi încă trei modele. Preţurile acestor modele vor fi cuprinse între 10.000 şi 20.000 de euro. Noile tractoare sunt echipate cu motoare stadiul V de poluare şi vor avea disponibilă opţiunea de echipare Power Shift, făcând astfel utilajul mult mai uşor de manevrat. Acestea vor fi destinate fermelor de familie şi pot fi echipate cu o gamă largă de accesorii alături de care fermierul să ajute la dezvoltarea agriculturii", a declarat Mircea Oltean.

Potrivit directorului general al IRUM Reghin, aceste tractoare pot fi folosite în solarii, pomicultură, viticultură, dar şi în câmp, la cosit, greblat şi nu numai.

Urmează două-trei luni destul de grele şi dificile

"În această perioadă, să spunem de linişte, noi am lucrat, nu am fost presaţi de multe comenzi şi atunci am dezvoltat aceste tractoare. Pe de o parte piaţa a scăzut puţin, dar pe de altă parte noi, în organizare, nu am mai gândit strict economic, ca business, ci am gândit prin prisma protejării oamenilor şi a păstrării locurilor de muncă. Un sistem economic, cum e cel din România, a fost destul de afectat, dar privim cu încredere şi lucrurile cred că vor intra în normalitate, probabil nu în această vară. Urmează două-trei luni destul de grele şi dificile, în care, din punctul nostru de vedere suntem destul de stabili economic şi financiar şi nu cred că vom avea probleme majore şi vom rezista", a subliniat Mirea Oltean.

Cele trei tractoare agricole sunt lansate pe piaţă după ce IRUM Reghin a început, anul trecut, producţia de serie a primului tractor agricol, TAGRO, conceput şi construit de inginerii societăţii, lansat în toamna anului 2018, la INDAGRA, la 15 ani de la dispariţia producţiei de tractoare din România.

Tractorul agricol românesc a fost conceput în primul centru de cercetare-dezvoltare pentru utilaje agricole şi forestiere din România, iFOR, inaugurat în septembrie 2015 la IRUM, în urma unei investiţii de aproximativ 12 milioane de lei.

IRUM Reghin a fost fondată în 1953 şi a devenit o societate cu capital complet privat în anul 1999, când societatea Maviprod a preluat-o şi a menţinut obiectul principal de activitate prin fabricarea de maşini şi utilaje dedicate industriei forestiere.

Sursa foto: Irum.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri