Premierul Ludovic Orban a declarat în cadrul unei vizite la Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei, că, din cauza unor probleme tehnice, proiectul va fi dat în folosință în maximum două luni de zile, scrie Digi24.ro.

Întrebat dacă există riscul ca Magistrala 5 de metrou să nu fie gata până la sfârșitul anului, premierul Ludovic Orban a declarat: „Cine se frige cu ciorbă, suflă și-n iaurt. Când va fi, din punct de vedere tehnic, posibil de pus în circulație, va fi pus în circulație. Eu zic că nu există acest risc. Există două probleme tehnice. Nu se poate aplica o tehnologie mecanică pentru gura de ventilare. Este vorba de o săpare manuală care se datorează unei specificități a terenului și unor sisteme care trebuie puse la punct. Tehnic se poate realiza într-o lună jumate, maxim două”.

Recent, oficialii Metrorex au declarat că linia de metrou din Drumul Taberei va fi pusă în funcțiune până la finalul verii, de luna viitoare urmând să înceapă probele dinamice cu rame de metrou. Termenul înaintat de ministrul Transporturilor pentru deschiderea noii magistrale era 30 iunie.

În 2011 s-a semnat primul contract pentru M5. Termenul era de 36 de luni, la care se adăugau și alte termene, printre care cel pentru sistemul de automatizare. În 2015 era primul termen avansat pentru darea în funcțiune a metroului Drumul Taberei.

Magistrala 5 de metrou, secțiunea Râul Doamnei - Eroilor (Opera), inclusiv Valea Ialomiței, este compusă din 10 stații de metrou și un depou, având o lungime totală de 6,8 km. Valoare totală reactualizată conform devizului general este de 3,2 miliarde de lei. O parte din bani vin de la Banca Europeană de Investiții (BEI), mai exact 1,8 miliarde de lei (395 de milioane de euro), în urma semnării contractului de co-finanțare a proiectului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri