Constructorul auto Ford Motor Co a semnat un acord cu operatorul de telefonie Vodafone Group Plc pentru a instala o reţea 5G privată la uzina Ford pentru producţia de baterii destinate automobilelor electrice de la Essex, Marea Britanie, au anunţat cele două companii.

Acest proiect face parte dintr-o investiţie de 65 milioane de lire sterline (80,8 milioane de dolari) în dezvoltarea de reţele 5G, care este susţinută de Guvernul britanic, precizează Ford şi Vodafone. Cele două companii au adăugat că acest proiect va fi primul de acest tip în Marea Britanie, scrie Agerpres.

Reţeaua 5G privată de la uzina Ford de la Essex va înlocui reţelele mai vechi de tip Wi-Fi şi va ajuta la accelerarea producţiei de componente destinate vehiculelor electrice.

"Reţelele mobile 5G private acţionează ca o trambulină pentru organizaţii, permiţându-le să regândească modul în care fac afaceri", a declarat directorul general de la Vodafone Business, Vinod Kumar.

Toyota - o reţea wireless 5G la Fukuoka, Japonia

În urmă cu câteva zile, grupul japonez Toyota Production Engineering Corporation a selectat compania finlandeză Nokia Oyj pentru a instala o reţea wireless 5G privată la centrul său de design de la Fukuoka, Japonia.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul la Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, promovează şi asigură service pentru o gamă completă de autovehicule, camioane, SUV-uri şi autovehicule electrice Ford, precum şi autovehicule de lux Lincoln, oferă servicii financiare prin Ford Motor Credit Company şi urmăreşte planul de a deveni lider în domeniile electrificare, autovehicule autonome şi soluţii de mobilitate. Ford are aproximativ 190.000 de angajaţi în toată lumea.

Ford Europa produce, vinde şi servisează vehicule sub marca Ford pe 50 de pieţe individuale şi are aproape 45.000 de angajaţi la facilităţile proprii şi aproximativ 59.000 de angajaţi când sunt luate în considerate asocierile în participaţiune şi entităţile neconsolidate. În plus faţă de Ford Motor Credit Company, operaţiunile Ford Europa includ Divizia Ford de Relaţii cu Clienţii şi 19 de facilităţi de producţie (12 deţinute integral sau asocieri în participaţiune consolidate şi şapte asocieri în participaţiune neconsolidate). Primele autoturisme Ford au fost livrate în Europa în 1903 - acelaşi an în care a fost fondată Ford Motor Company. Producţia europeană a început în 1911.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri