Cel mai mare producator sud-coreean de automobile, Hyundai Motor, a anuntat ca va demara constructia unei uzine de productie in Brazilia, prima sa fabrica din America Latina.

Grupul CAOA, importator al marcii Hyundai in Brazilia, va finanta in totalitate constructia acestei uzine iar constructorul sud-coreean va furniza modulele de asamblare a autovehiculelor, a explicat purtatorul de cuvant al Hyundai, Ki Jin-ho, potrivit NewsIn."Hyundai Motor nu investeste bani insa va livra modulele de productie pentru uzina din Brazilia", a adaugat acesta, fara a oferi detalii financiare.

Conform cotidianului Mail Business Newspaper, CAOA va investi 250 de milioane dolari in aceasta uzina, care va fi costruita in orasulAnapolis, la sud de capitala Brasilia.Prevazuta sa inceapa productia pana la sfarsitul primului semestru, aceasta uzina va produce 50.000 de vehicule pe an pana in 2009, conform responsabililor Hyundai Motor. Pentru inceput, uzina va produce utilitare si camionete.

Hyundai va deveni unul din cei mai mari investitori asiatici si in Europa Centrala, dupa ce va incepe in aprilie constructia unei uzine de un miliard de dolari in orasul Nosovice din Cehia. La capacitate maxima, uzina va produce anual 300.000 de masini cu un numar de 3.500 de angajati.